НовиниУ мерії визначили, коли і де черкащани зможуть організовано...

У мерії визначили, коли і де черкащани зможуть організовано купатися

-

- Advertisment -

Організований сезон купання у Черкасах розпочнеться 1 червня і триватиме до 15 вересня. Про це vikka.ua повідомили у прес-службі міськвиконкому.

На спеціальному засідання міськвиконком визначив, де в Черкасах будуть міські пляжі, які будуть обслуговуватися, та де будуть за безпекою наглядати аварійно-рятувальні служби.

Це такі пляжі: "Соснівський" (прибережна територія від залізничного насипу до спуску по вул. Пролетарській); "Пушкінський" (прибережна територія між спусками по вул. Франка та вул. Пушкіна); "Рив’єра" (прибережна територія від підприємства громадського харчування "Рибка" до вул. Розкопної); "Смілянський" (прибережна територія навпроти будинку № 89 по вул. Героїв Дніпра); "Митницький" (прибережна територія від спуску по вул. Богдана Хмельницького до перехрестя вулиць Героїв Дніпра та Сержанта Смирнова).

За підсумками засідання міська влада зобов’язала орендарів пляжів до початку купального сезону провести необхідні обстеження і очищення дна акваторії від сторонніх предметів із залученням водолазів-професіоналів.

Крім того, орендарів просять межу запливу на акваторії пляжів позначити буями помаранчевого або червоного кольору в межах 50 метрів від берега з пологим спуском.

Для попередження нещасних випадків на воді та надання допомоги тим, хто її потребує, створити сезонний рятувальний пост і організувати постійне чергування рятувальників, що пройшли відповідну підготовку та мають посвідчення рятувальника. При відсутності таких фахівців укласти договір з КУ "Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба" або з іншими рятувальними підрозділами.

Рекомендовано також на видних місцях пляжу обладнати і розмістити стенди з такою інформацією:

– порад щодо порядку купання;

– вимог безпеки у місцях масового відпочину людей на водних об’єктах

– номерів телефонів міліції, рятувальних служб та медичного закладу;

– способів рятування та надання першої невідкладної медичної допомоги;

– глибину і площу водного об’єкту, нахил берегів і ширину мілководдя, температуру та якість води.

У місцях, заборонених для купання, необхідно встановити щити з написами "Купатися заборонено!", а небезпечні місця дна акваторії пляжу позначити віхами або буями з написом "Небезпечно!".

Також орендарів пляжів зобов’язали до початку купального сезону привести санітарний стан пляжів до норм, встановлених чинним законодавством; організувати лабораторний контроль поверхневих вод у відповідності до чинного санітарного законодавства та посилити контроль за якістю води.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Горить сміттєзвалище під Черкасами: ліквідацію пожежі ускладнює вітер

Під Черкасами загорілося місцеве сміттєзвалище. Воно розташоване за 20 км від міста. Зайнялись тверді побутові відходи на площі близько...

Патрульні в Умані виявили водія з підробленими документами

Учора екіпаж патрульної поліції в місті Умань зупинив автомобіль Audi A6 за перевищення швидкості на автодорозі М-05 Київ —...

Цікаве:

Літній відпочинок у каркасному басейні: як зробити правильний вибір

Літній відпочинок у каркасному басейні: як зробити правильний вибір Встановлення...

Характеристики ортопедичних матраців: погляд експертів

Кожна людина близько третини свого життя проводить уві сні,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x