За рецептами Євгена Клопотенка готують у шкільній їдальні Золотоніської гімназії імені Скляренка.
Впроваджувати в меню курячі нагетси, панкейки із буряка, кебаб із сиром розпочали у закладі у вересні. Зі слів директорки гімназії Любові Денисюк, удосконалювати страви кухарям допомагають школярі, інформує Суспільне.
Картопля "Гратен" – одна із основних страв в запропонованому меню.
"Рецепт простий, інгредієнти для нього є в кожній домівці, – розповідає старший кухар Галина Смолько-Дикальчук. – Об 11-тій всі страви мають бути готові – у цей час у школі "велика" перерва. Ми складаємо меню з вечора, плануючи на перед, тому що треба підготувати і овочі і сам завіз товару, коли вже все це зроблено ранком ми починаємо свою фантазію".
За словами технолога Жанни Старухіної, нове шкільне меню стало кольоровішим.
"До їжі додаємо прянощі або сік з овочів, аби змінити її звичайне забарвлення. В його кухні є багато овочів і фруктів, є поєднання м’яса із фруктовими соусами, це дуже модно і по-європейськи. Перевага в чому, що тут мало чого смаженого, в основному протушене, пропарене і завдяки тому, що у нас є пароконвектомат, нам це вдається робити", – розповіла жінка.
Під час приготування намагаються дотриматися рецептури, зрідка додають щось від себе. Щодня у шкільній їдальні харчується дванадцятирічний Ілля Гриб. Каже, смакує тут не гірше, ніж вдома:
"Мені обов’язково, щоб було м'ясо, картопля або гречка і салат. Я спробував нагетси, вони мені дуже сподобалися із соусом".
Запровадити нове меню у гімназії вирішили вчителі, адміністрація школи разом із кухарями.
"З вересня ми почали ці рецепти випробовувати, впроваджувати наше меню, моніторити реакцію дітей на ці рецепти", – зазначила директорка закладу Любов Денисюк.
Як повідомляв сайт vikka.ua, харчування черкаських школярів до кінця навчального року залишиться без змін.
Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!