НовиниОсвітаУ Черкаському музеї покажуть ляльок-воїнів

У Черкаському музеї покажуть ляльок-воїнів

-

- Advertisment -

У Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки авторських ляльок “Ті, хто нас захищають…”. Про це повідомляють на сайті обласної ради.

Відкриття виставки відбудеться 27 вересня о 15:00

На виставці представлені 40 ляльок-воїнів, які створили українські майстрині як в Україні, так і за кордоном. Кожна робота – це окремий образ, присвячений певним військовим формуванням (танкістам, піхотинцям, артилеристам, зв’язківцям, розвідникам, саперам, операторам безпілотників, медикам тощо).

Авторка ідеї та старший науковий співробітник сектору воєнної історії музею, Тетяна Григоренко зазначила, що бажання створити таку виставку назрівало давно. Все почалася з обговорення у фейсбук-групі, де об’єднані майстри з усієї України. Вони створюють ляльки на різну тематику і, крім традиційних українських ляльок, вже робили витвори присвячені Голодомору чи депортації кримських татар.

– Цього разу ми вирішили зробити ляльки, які б розповідали нашим дітям сучасну історію війни. Розповідали про наших героїв і закарбували пам’ять про них у ляльках. Кожна з них має свій прототип. Для когось – це донька чи син, які сьогодні захищають Україну. Хтось із майстринь зв’язався з родинами загиблих героїв і отримав дозвіл на створення ляльок на честь наших захисників, які віддали свої життя за волю народу. Тож на виставці відвідувачі побачать ляльок “Да Вінчі”, Кушнір та інших видатних захисників і захисниць, – додає Тетяна Григоренко.

Про історію кожного та кожної можна буде прочитати інформацію поряд з лялькою-воїном.

– До проєкту з радістю долучились майстри української традиційної ляльки. Всі вони – волонтери, роблять ляльки зі своїми учнями та передають їх на фронт, в госпіталі, долучаються своїми роботами до різноманітних благодійних аукціонів та ярмарків, збираючи кошти на потреби ЗСУ. Так, зокрема, роблю і я у Німеччині, – наголошує партнер та координатор проєкту Тетяна Золочевська, народний майстер України, віцеголова німецько-української спілки #KOLOS_E_V.

Виставка триватиме до 1 листопада.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаську лікарку підозрюють у підробленні медичних документів військовозобов’язаних

Черкаські поліцейські викрили лікарку однієї з медичних установ у службовому підробленні та фальсифікації діагнозів військовозобов’язаних. Про це повідомляє пресслужба...

У Черкаському районі перекриють рух через залізничний переїзд

З 20:00 26 вересня до 6:00 27 вересня у селі Ірдинівка, на виїзді зі Сміли в напрямку Черкас, перекриють...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x