7 січня на площі біля Черкаського музично-драматичного театру відбувся фестиваль Різдвяної куті. Спробувати різдвяну страву та чай могли усі охочі безкоштовно,інформує УНН-Центр.
Святкову кашу готували в двох казанах. Один казан розрахований на 600 порцій.
За словами працівниці одного з черкаських закладів харчування, як такого незвичайного рецепту не мають. Все роблять за традицією.
"Варимо кутю з різної пшениці – ярої та озимої. Яра вариться хвилин сорок, озима – більше години. І вже маємо заготовлені інгредієнти: ізюм, горіхи, мак, узвар, мед, сушені фрукти", – розповіла черкащанка.
Всіх присутніх крім куті, пригощали чаєм із лимоном.
Як повідомляв сайт vikka.ua, у центрі Черкас запрацювала льодова арена.