НовиниУ Черкасах відмовляються лікувати тяжкохвору дівчинку (додане ВІДЕО)

У Черкасах відмовляються лікувати тяжкохвору дівчинку (додане ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкасах мама чотирирічної дівчинки кілька років вимагає справедливості. Після щеплення її дитина отримала майже невиліковну хворобу – ювенільний ревматоїдний артрит. Батькам самотужки довелося боротися із недугою – маленька не могла ходити. Дівчинка на все життя залишилася інвалідом. Після курсу лікування крихітка таки стала на ніжки. Але тепер потрібно щодня приймати підтримувальні препарати. Їх, за державною програмою, має виділяти міська поліклініка. Та ось головний лікар категорично відмовився видавати ці медикаменти, йдеться в сюжеті "Подробиць".

– 8 січня все було нормально, а 9 дитина просто не встала з ліжка. Вона сказала, що хоче просто полежати, боліли ноги. А потім відкачали 28 мілілітрів рідини… – каже мама дівчинки Марина Клименко.

Щоб поставити дочку на ноги, довелося кілька років лікувати її у столичних фахівців – власним коштом, каже мама. Курс лікування дав позитивний результат, але Ріма пожиттєво залишиться інвалідом. Зараз дитині необхідні підтримувальні ліки. Ними має забезпечити черкаська міська дитяча лікарня. Гроші на медикаменти спрямовують із державного бюджету. Натомість за два роки дівчинка не отримала жодної пігулки. З вини головного лікаря, каже ії мати.

Аби з'ясувати причину такого бойкоту, журналісти вирішили особисто поспілкуватися з головлікарем. Але далі порога медзакладу їх не пустили. Чергова пояснила – без дозволу департаменту охорони здоров'я вхід пресі сюди закритий.

Про проблему маленької Ріми в профільному департаменті знають. Кажуть: дівчинка дійсно має право на безкоштовні препарати. Але більшу частину з прописаних ліків не закуповують за державні гроші. Провину головного лікаря директор департаменту охорони здоров'я Олег Стадник теж не заперечує. Пояснює: він мав би запропонувати мамі альтернативні медикаменти.

– Тут є повне недоопрацювання адміністрації і персоналу дитячої лікарні, людині треба пояснити, якби їй нормально пояснили, то вона б погодилася на той препарат, який можливо закупити за бюджетні кошти і яким можливо її забезпечити, – переконаний Стадник.

Керівник департаменту пообіцяв найближчим часом вирішити цю проблему. А поки – батькам дівчинки доводиться купувати недешеві ліки за власні гроші.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Аграрії Черкаського району активно збирають пізні зернові культури

Сільськогосподарські підприємства Черкаського району продовжують збір пізніх зернових. Про це повідомляє пресслужба Черкаської РДА.  Наразі зібрано 80% площ соняшника, 11%...

На Черкащині збито 9 ворожих БпЛА під час останніх тривог

За попередніми даними, під час останніх повітряних тривог захисники неба знищили 9 ворожих безпілотників. Про це повідомляє начальник Черкаської...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x