НовиниУ Черкасах презентували сайт, який відстежуватиме "хабарменів"

У Черкасах презентували сайт, який відстежуватиме "хабарменів"

-

- Advertisment -

У зв’язку зі скасуванням міськими депутатами допорогових закупівель у системі Prozorro активісти вирішили ствоврити сайт, який відстежуватиме витрати бюджетних коштів. Саме тут громадські активісти планують зібрати тисячі підписів, аби передати меру звернення черкащан за повернення Prozorro. Презентація сайту prozorro.ck.ua. відбулася 30 листопада.

"Цю платформу створили небайдужі програмісти лише за три дні у свій вільний від роботи час. Там подано інформацію про систему електронних закупівель, є роз'яснення щодо її задач і можливостей. Також є відомості і щодо того, скільки грошей уже витратили поза Prozorro. Це вже понад 11 мільйонів", – зауважив засновник черкаської громадської ініціативи "Нові люди" Віктор Євпак.

Як зазначає Віктор Євпак, на новоствореному сайті є можливість приєднатися до руху щодо відновлення допорогових закупівель. Їхня ціль – щонайменше три тисячі осіб. До слова, вже зараз там майже п'ять сотень учасників.

У свою чергу голова правління ГС "Черкаська асоціація ОСББ та ЖБК "На варті" Володимир Друмашко заявив, що активісти поки що не будуть подаватися до нової комісії, яка контролювватиме здійснення закупівель товарів, послуг та робіт виконавчими органами, комунальними закладами, підприємствами Черкаської міськради.

За словами активістів, вони готові до діалогу з владою та сподіваються порозумітися. Наразі вони чекають відповіді з міської ради. До слова, співзасновник громадської організації "Промолодь" Іван Подолян повідомив, що вони збираються навідатися на сесію міськради, яка запланована на 2 грудня.

Нагадаємо, 1 грудня відбудеться низка заходів від Координаційної ради сил Майдану зі спільним гаслом "За Prozorro проти Хабармена", серед яких і автопробіг.

Як повідомляв сайт vikka.ua, освітяни та медики Черкас написали Бондаренку та Радуцькому листи підтримки з приводу "Прозоро".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Забезпечувати порядок в Умані під час паломництва допомагає кінна поліція (ВІДЕО)

Вулиці Умані активно патрулюють поліцейські, особливу увагу приділяючи місцям, де збираються паломники. Про це повідомляє пресслужба поліції Черкаської області.  У...

Госпіталізували із ножовим пораненням: поліція розслідує напад на чоловіка у Черкасах

Відкрите кримінальне провадження за фактом отримання жителем Черкас тілесних ушкоджень у середмісті. Про це повідомляє Поліція Черкащини. Подію кваліфіковано як...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x