НовиниУ Черкасах не зареєстрували жодної заяви щодо закупівель через...

У Черкасах не зареєстрували жодної заяви щодо закупівель через систему "Prozorro"

-

- Advertisment -

30 червня відбулося перше засідання новоутвореної комісії для контролю за здійсненням закупівель товарів, послуг та робіт виконавчими органами, комунальними закладами, установами, підприємствами Черкаської міської ради, на якому проголошені основні функції роботи органа та визначено голову, заступника й секретаря комісії.

Комісію створено для контролю за дотриманням норм законодавства України та актів Черкаської міської ради під час здійснення товарів, послуг та робіт виконавчими органами, комунальними закладами, установами та підприємствами Черкаської міської ради. До складу комісії входять 16 осіб, серед яких 8 – представники від депутатських фракцій, 8 – громадськості. Головою комісії обрано представника ГО "Автомайдан-Черкаси" Романа Ганзевича, заступник голови – представник ГО "Місто на Че" Ярослав Лавров, секретар комісії – представник ГО "Наш батальйон" Людмила Бордунос.

За словами секретаря комісії Людмили Бордунос, досі жодної заяви від комунальних підприємств щодо закупівлі товарів чи послуг на суму понад 30 тисяч гривень через систему "Prozorro" – не зареєстровано. "Відповідно, не зрозуміло, чи нічого не закупляється на вказану суму, чи закупляється з порушеннями", – зазначила секретар.

Комісія має право направляти запити про надання інформації та копій документів виконавчим органам, комунальним закладам, установам та підприємствам, які, в свою чергу, зобов’язані надати відповідь на запит протягом трьох робочих днів з моменту його отримання. На засіданні вирішено, що кожне комунальне підприємство чи департамент повинні мати відповідальну за здійснення закупівель в системі "Prozorro" особу. Також комісія контролюватиме усі закупівлі і поза системою "Prozorro".

Як повідомляв сайт vikka.ua, стихійну торгівлю на проїжджій частині у центрі Черкас остаточно зачистять.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Антициклон «SERKAN» приносить теплу та сонячну погоду на Черкащину

Завдяки антициклону «SERKAN» у регіоні збережеться сонячна і малохмарна погода з комфортними літніми температурами. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x