НовиниУ Черкасах департамент архітектури змусили публічно звітуватися

У Черкасах департамент архітектури змусили публічно звітуватися

-

- Advertisment -

Черкаські депутати від фракції Партії вільних демократів понад три місяці вимагали від департаменту архітектури, містобудування і інспектування Черкаської міськради оприлюднювати на офіційному порталі усі дозволи, аби черкащани могли вчасно ознайомитися із тим, що і де будується у місті, повідомили у прес-службі фракції.

"За останні чотири місяці в Черкасах з’явилося чимало скандальних будівництв. Ми стали свідками, коли без погодження із місцевими жителями забудовники починали зводити котловани, завозити будівельну техніку прямісінько у двори будинків. Це викликало обурення і негативну реакцію. А все через те, що міська влада сховала від громади містобудівну документацію", — розповів депутата від "вільних демократів" Тарас Коломієць.

Жителям будинків по вулиці Шевченка, 150 та Шевченка 352 навіть доводилося фізично захищати свої прибудинкові території від забудовників. Дозволи на зведення у їхніх дворах багатоповерхових будинків надавав департамент архітектури та містобудування. Жителі навіть не знали про такі рішення міської влади.

Депутати вимагали оприлюднювати дозволи на надання містобудівних умов та обґрунтувань. Навіть друкували такі документи на партійному сайті. Зрештою – після двох місяців боротьби – міська влада почала оприлюднювати такі документи. Знайти їх можна в розділі "Публічні гроші – Департамент архітектури".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати домовилися стосовно проекту "Прозоро".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x