НовиниУ Черкасах активно ремонтують школи (ФОТО)

У Черкасах активно ремонтують школи (ФОТО)

-

- Advertisment -

Черкаські школи активно ремонтують, готуючись до 1-го вересня. На облаштування приміщень навчальних закладів та їх прилеглих територій міський бюджет цьогоріч виділив рекордну суму – понад 24 мільйони гривень. У більшості шкіл наразі замінюють вікна та ремонтують покрівлі. Про це у коментарі сайту vikka.ua зазначив заступник директора Департаменту освіти та гуманітарної політики міськради Богдан Бєлов.

Серед найбільших щасливиць цього сезону ремонтних робіт – дев’ята гімназія. Окрім того, що вона потрапила у проект міжнародної північної екологічної фінансової корпорації NEFCO, завдяки якому здійснюється термомодерінзація шкільних приміщень, та ще й перемогла серед проектів "Громадського бюджету".

"Окрім енергозберігаючих заходів, за проектом у рамках "Громадського бюджету" гімназія отримає заміну асфальтного покриття у подвір’ї на тротуарну плитку. Також там встановлять ліхтарі та лавочки. Таким чином двір школи стане окрасою району", – переконує Богдан Бєлов.

З-поміж цьогорічних досягнень бюджету – придбання комп’ютерів для спеціалізованих класів десятьом школам. Серед щасливчиків – школи №11, 12, 13, 19, 22, 24, 32, гуманітарно-правовий та фізико-математичний ліцей, а також колегіум "Берегиня". Кожному з навчальних закладів виділили по 189 тисяч гривень на 16 нових комп’ютерів.

Також із новим асфальтним покриттям будуть школи №24–33 та ліцей спортивного профілю №34. Кожен заклад на виконання таких робіт поки що отримає по 90 тисяч гривень з умовою, що фінансування згодом збільшать.

За словами чиновника, практично в усіх закладах здійснюється заміна старих вікон на енергозберігаючі, також ремонтують покрівлі. Наразі вже завершуються роботи з облаштування зовнішніх відкосів вікон.

"Ще з цьогорічних новинок – облаштування спортивних майданчиків зі штучними полями для гри у міні-футбол. Пограти у футбол можна буде на території трьох шкіл: 28, 32 та 34. Наразі там тривають підготовчі роботи, зокрема завозять матеріали (щебінь і пісок)", – зазначає заступник директора Департаменту освіти та гуманітарної політики міськради.

Чиновник також переконує, що всі розпочаті ремонтні роботи у школах ідуть за графіком. Ремонти вдасться завершити до початку навчання, а якщо й залишаться незначні роботи, то вони не заважатимуть учням.

Як повідомляв сайт vikka.ua, депутати визначили, яких школярів у Черкасах харчуватимуть безкоштовно.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Не дожив кілька днів до ювілею: на війні загинув 49-річний канівчанин

Чергова трагічна звістка надійшла у Канівську громаду. Лави Небесного батальйону поповнив старший сержант Олексій Водяний, який захищав Україну від...

У Черкасах планують підвищити зарплати директорам і медсестрам дитячих садочків 

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету, на якому члени виконкому розглянули понад 30 питань, що стосуються життєдіяльності міста. Повідомляють...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x