НовиниЧеркасиУ Черкасах повітря продовжує бути забрудненим: найвищі рівні формальдегіду...

У Черкасах повітря продовжує бути забрудненим: найвищі рівні формальдегіду та аміаку

-

- Advertisment -

З 19 по 24 серпня 2024 року лабораторія центру дослідила 395 проб атмосферного повітря в Черкасах. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. 

Було проаналізовано 17 хімічних сполук, зокрема в мікрорайонах Центр, Дніпровський та Південно-західний. Проби відбиралися чотири рази на добу.

За цей період виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) деяких речовин у повітрі. У центрі міста фіксували перевищення рівня пилу (у 1,7 рази), діоксиду азоту (у 1,2–1,3 рази), а також аміаку (у 1,1 рази). У Дніпровському мікрорайоні спостерігались перевищення ГДК по пилу (у 1,7 рази), діоксиду азоту (у 1,2–1,4 рази), аміаку (у 1,4–2,1 рази) та формальдегіду (у 2,8–8,3 рази). У Південно-західному мікрорайоні виявлено підвищення концентрацій пилу (у 1,7 рази), діоксиду азоту (у 1,4 рази) та аміаку (у 1,5–1,9 рази).

Порівняно з попереднім тижнем, у центрі міста зросли концентрації діоксиду азоту, а аміаку – знизилися. У Дніпровському мікрорайоні підвищились концентрації формальдегіду, але знизилися рівні аміаку та діоксиду азоту. У Південно-західному мікрорайоні спостерігалось підвищення рівня аміаку та оксиду азоту, а діоксид азоту – знизився.

Таким чином, повітряний басейн Черкас залишається забрудненим пилом, діоксидом азоту, аміаком та формальдегідом. Згідно з прогнозом, погодні умови на поточному тижні не сприятимуть очищенню повітря від шкідливих домішок.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Звенигородцю загрожує до 12 років в’язниці за насильницьке викрадення автомобіля

Повідомили про підозру 46-річному жителю Звенигородського району, який, за попередньою змовою з іншими особами, незаконно заволодів транспортним засобом. Про...

Черкаські рятувальники приїхали до маленьких пацієнтів онкоцентру

Зустрічі з дітьми для черкаських рятувальників є частиною постійної діяльності. На уроках безпеки дітей знайомлять з професією рятувальника. Напередодні...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x