НовиниЧеркасиУ Черкасах надають безкоштовну стоматологічну допомогу ветеранам війни та...

У Черкасах надають безкоштовну стоматологічну допомогу ветеранам війни та військовим ЗСУ (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У жовтні минулого року товариство НВФ «Урожай» та БФ «МХП-громаді» започаткували з обласним комунальним закладом спільну програму, покликану забезпечити безкоштовною стоматологічною допомогою ветеранів війни та військових ЗСУ. Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

Інвалід війни Валерій Гаврилов прийшов на консультацію до Черкаської обласної стоматологічної поліклініки. Пацієнт у доброму гуморі, адже впевнений, що нарешті отримає стоматологічну допомогу у повному обсязі.

ВАЛЕРІЙ ГАВРИЛОВ, ІНВАЛІД ВІЙНИ  

Я дуже вдячний цій програмі, тому що постійно стикаєшся з байдужістю. Я пенсіонер, для мене це не по кишені. Але тут мені уже всі пеньки удалили, все посверлили і будуть займатися протезуванням. Люди з великою повагою допомагають.

За словами ветерана Олександра Гуменного, у суспільстві є недовіра до подібних програм. Іноді те, що обіцяють, по факту не працює. 

ОЛЕКСАНДР ГУМЕННИЙ, ВЕТЕРАН ВІЙНИ

Багато програм відкриваються, начебто по факту звертаєшся або телефонуєш звертаєшся за номерами, які опубліковуються, а програми не працюють. А тут по факту прийшов зробите зробимо, допоможете – так.

Із започаткуванням в Україні платної стоматології, для численної кількості громадян вона стала недоступною. Не обходить ця проблема і наших захисників. Держава намагається їм допомагати, але в умовах боротьби за своє виживання , не може профінансувати всі потреби. У Черкасах взявся допомагати БФ «МХП- Громаді» 

ЯРОСЛАВ КОВАЛЕНКО, В.О. ДИРЕКТОРА ОБЛАСНОЇ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ПОЛІКЛІНІКИ  

Ми маємо проект з НСЗУ стосовно протезування. Він іще кострубатий, але це хоч якась можливість допомогти ветеранам з протезуванням. А лікування нам покриває фонд.

Директор НВФ «Урожай» Олександр Воскобойнік привіз до поліклініки чергове обладнання. Цього разу це кондиціонери, які вже встановленні у хірургічному відділенні. Також, для комфорту та ефективної роботи лікарів придбали спеціальні лампи, які допоможуть помітити найдрібнішу патологію. Олександр Воскобойнік каже, що з комплектуванням хірургії справа іще не завершена.  

ЯРОСЛАВ КОВАЛЕНКО, В.О. ДИРЕКТОРА ОБЛАСНОЇ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ПОЛІКЛІНІКИ 

Безтіньові світильники це дуже важливо для лікування, особливо для реставрації. Світильники допомагають дуже сильно, лікарю набагато легше працювати.

Для Олександра Воскобойніка та очолюваного ним підприємства це черговий благодійний проект. Каже, що початок був уже традиційно неочікуваним. 

ОЛЕКСАНДР ВОСКОБОЙНІК, ДИРЕКТОР НВФ «УРОЖАЙ»  

До мене підійшов військовий у якого взагалі не було щелепи. Його підвів його товариш, тому що він соромився, не міг говорити. Ми побачили це горе. Ми побачили, що загалом проблема має системний характер. Зразу включилися у цей процес. Більше року працюємо у цій програмі.

Протягом цього часу проліковано 136 військових на суму 1млн 200 тисяч гривень. На черзі придбання обладнання для хірургії на суму 300 тис гривень. 

ОЛЕКСАНДР ВОСКОБОЙНИК, ДИРЕКТОР НВФ «УРОЖАЙ»  

Ми допомагаємо бійцям, не державі. Як що ми допомагаємо нашим бійцям ми допомагаємо Україні. Державі може зараз і не до цього, тому що іде війна. Зараз потрібно думати, як зберегти людський ресурс, який буде розбудовувати Україну.

Олександр Іващенко, Іван Дуда, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські спортсмени здобули першість на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO

З 12 по 15 вересня в Тернополі пройшов чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів. Про...

Як голосували депутати Верховної Ради від Черкащини за підвищення податків (РЕЗУЛЬТАТИ)

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за підвищення податків в Україні. Як голосували депутати від Черкащини, дізналися журналісти...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x