НовиниБезпекаУ 17 школах Черкас почнуть роботу офіцери служби освітньої...

У 17 школах Черкас почнуть роботу офіцери служби освітньої безпеки

-

- Advertisment -

У стінах департаменту освіти Черкас відбулася робоча зустріч на тему запуску пілотного проєкту «Офіцери служби освітньої безпеки». Про це повідомляють на сайті міськради.

Проєкт має на меті створити безпечне середовище в навчальних закладах. Основне завдання служби освітньої безпеки – забезпечення належного рівня безпеки у закладах загальної середньої освіти шляхом запобігання, виявлення, припинення негативних явищ в освітньому середовищі, а також усунення їх наслідків.

Спеціалісти патрульної поліції Вікторія Семенюк, начальник відділу «Служба освітньої безпеки» патрульної поліції Черкаської області та Вікторія Перевізник, заступник начальника відділу «Служба освітньої безпеки» розповіли про проєкт та про обовʼязки офіцерів служби освітньої безпеки.

У зустрічі також взяли участь заступниця міського голови Анастасія Чубіна та директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов, заступниця директора-начальниця управління освіти Надія Євчак, фахівці департаменту та директори закладів освіти.

Як зазначила заступниця міського голови Анастасія Чубіна, з першого вересня проєкт вже пілотує в 17 закладах освіти Черкас, а з жовтня – ще в низці шкіл.

«Сьогодні особливо актуальним є питання створення безпечних умов та організації безпечного середовища в школах у зв’язку із воєнним станом на території України. Хочу подякувати працівникам відділу «Служба освітньої безпеки» патрульної поліції Черкаської області за зроблену роботу та підтримку в організації безпеки для всіх учасників освітнього процесу», – зазначила Анастасія Сергіївна.

Як розповіли фахівці патрульної поліції, кожен офіцер СОБ працюватиме у заздалегідь закріпленому за ним закладі загальної середньої освіти (один поліцейський – одна школа). До функцій, які будуть покладені на них, належатимуть правоохоронна, наставницька та просвітницька (інформаційно-профілактична).

До повноважень офіцерів СОБ входитиме проведення безпекових заходів, проведення інтерактивних занять з учасниками освітнього процесу, участь у батьківських зборах та засіданнях педагогічних рад, забезпечення публічного порядку та безпеки у ЗЗСО та прилеглої території: виявлення, припинення та реагування на вчинення правопорушень тощо.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські спортсмени здобули першість на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO

З 12 по 15 вересня в Тернополі пройшов чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів. Про...

Як голосували депутати Верховної Ради від Черкащини за підвищення податків (РЕЗУЛЬТАТИ)

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за підвищення податків в Україні. Як голосували депутати від Черкащини, дізналися журналісти...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x