НовиниЧеркасиТворчі маріупольці представили у Черкасах виставку про рідне місто...

Творчі маріупольці представили у Черкасах виставку про рідне місто (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

До Дня міста Марії творчі маріупольці влаштували виставку у Черкасах. Представили роботи художників, фотографів і просто творчих маріупольців. Повідомляє власкор ВІККА.

Серед них витвір в’язальниці Марії Андронової.

КАТЕРИНА АКСЕНКО, КЕРІВНИЦЯ ЦЕНТРУ «Я МАРІУПОЛЬ»

Це робота Андронової Марії, їй 63 роки, це мама нашої співробітниці. Це наш видатний Сталевар. Він нас зустрічав при в’їзді в Маріуполь. На всі заходи він був одягнений у вишиванку, будо дуже круто, красиво. На якійсь події, наприклад, на Євро він теж був одягнений у футболку. Тобце це символічна для нас така постать.

Також на виставці представлені роботи фотографині Світлани Корабльової. Мисткиня зізнається, що має не так багато світлин рідного міста, та деякі з них після переїзду набули нового сенсу.

СВІТЛАНА КОРАБЛЬОВА, ФОТОГРАФИНЯ

Одна з соціальних світлин була зроблена як нагадування містянам про проблеми з екологією, тому що у Маріуполі були великі екологічні проблеми. Я її робила на фоні Азовсталі і зараз вона набула іншого сенсу. Зараз Азовсталь є символом нашої стійкості, сили і ми боремося за тих, хто зараз полоні, хто боронив Маріуполь. Тому зараз ця фотографії має зовсім інший символізм, тим вона для мене і цінна.

Більше шестисот маріупольських родин знайшли свій прихисток у Черкасах. Цією виставкою оргнаізатори прагнули показати місто, яке було до окупації, розповідає керівниця центру «ЯМаріуполь».

КАТЕРИНА АКСЕНКО, КЕРІВНИЦЯ ЦЕНТРУ «Я МАРІУПОЛЬ»

Про місто Маріуполь не треба забувати. Ми сьогодні тут для того, щоб про нього пам’ятали. Про нього пам’ятали таким, яким він був, квітучим, гарним. Пам’ятали, що всі ми тут для того, щоб наша перемогла настала скоріше.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Компанії групи «УРМ» працюють над стратегією оперативного реагування на випадок масованих атак ворога на енергетичну інфраструктуру України

Сьогодні, 3 жовтня в місті Харків державні компанії Оператори системи розподілу (ОСР), які входять до АТ «Українські розподільні мережі»,...

У Черкасах понад 3 тисячі жителів отримають соціальні виплати майже на 3 млн грн

3 070 жителів Черкас мають отримати різні види державних соціальних допомог та компенсаційних виплат за червень-вересень цього року. Про...

Цікаве:

Шампанське і десерти: як правильно підібрати гастрономічну пару?

Ігристі вина — це дуже смачні напої, і вивченню...

Композитна чи Металева арматура – що краще для фундаменту?

Вибір правильного типу арматури має вирішальне значення для забезпечення...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x