НовиниЧеркащинаТренерка черкаських баскетболісток пройшла стажування у США (ФОТО)

Тренерка черкаських баскетболісток пройшла стажування у США (ФОТО)

-

- Advertisment -

Позитивний досвід та можливість розвитку нещодавно отримала тренер дівочої команди "Венето-Черкаси-06" Олена Фатнєва. Тренерка баскетбольної школи "Черкаських Мавп" стала учасницею програми Юнацьке лідерство через спорт та пройшла стажування у США, повідомляє прес-служба БК.

Для тренерів юнацької структури "Черкаських Мавп" це вже не перший досвід роботи та навчання у Штатах.

У цьому проекті взяли участь 12 українських тренерів та дванадцять юнаків. Усіх учасників з України відбирали доволі ретельно, відрадно що до числа 12-ти увійшла і наша Олена Фатнєва.

Сама програма фінансується Державним департаментом США та стала можливою для українських представників за умови динамічного розвитку баскетболу 3х3 в Україні і сильних виступів Національних збірних 3х3.

Метою програми Юнацьке лідерство (YLS) є сприяння кращому міжкультурному взаєморозумінню шляхом надання культурних і спортивних можливостей для підлітків-спортсменів та їх тренерів відпрацювати питання лідерства, командної роботи, наставництва, здорового способу життя і самодисципліни в мультикультурному середовищі.

Програма включала в себе щоденну спортивну і культурну діяльність, яка будує навички лідерства і сприяє міжкультурному розумінню. Місцем проведення програми був  Бостон. Українські тренери та юні спортсмени відпрацювали у штаті Мен протягом 10 днів. За цей час встигли пройти цілу серію трененгів, відвідати баскетбольні та хокейні матчі, познайомитися з кращою матеріально-технічною базою та відвідати низку тренувань юнацьких та дорослих команд.

"Це був прекрасний досвід. Подорож запам'ятається на все життя у мене було постійне бажання , щоб моя команда дівчат побачила на власні очі те, що  бачила я: дуже гарне місто-Бостон, матч НБА, Зал баскетбольной слави, Гарвард, хокейний матч, спілкування з українською діаспорою, з американськими тренерам і спільні тренування, відвідування міжнародної американської школи в м.Сако штат Мен, спілкування з викладачем історії, який за власним бажанням є тренером дівочої команди. Мала змогу потрапити на тренування тринадцятирічних дівчат, мені було цікаво, баскетбол в їхньому виконанні. Він набагато агресивніший , силовий та швидкий", – розповідає Олена Фатнєва.

Тренерку вразила матеріально-технічна база, необмежені можливості займатися будь-яким видом спортом для всіх охочих.

"Але найбільше вразили люди, – каже Олена. – Багатонаціональна країна навчилася жити у мирі і злагоді один з одним , поважати один одного, допомагати один одному та й ще іншим країнам зрозуміти, що треба самим змінюватись, розвиватись на благо самого себе і суспільства, змінювати світ навколо себе на краще".

Як повідомляв сайт vikka.ua, дублери "Черкаських Мавп" провели майстер-клас для школярів.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині підвищиться хмарність і можливі локальні дощі на вихідних

Черкаська область знаходиться в теплому секторі циклону, що рухається на схід, приносячи тепле та сухе повітря з південними вітрами....

У жовтні в Україні розпочнеться найбільший фотоконкурс культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» 2024

Із 1 по 31 жовтня відбудеться національний етап «Вікі любить пам’ятки» — найбільшого у світі фотоконкурсу об’єктів української нерухомої культурної...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x