НовиниЧеркасиТі, хто нас захищають: у Черкасах представили виставку авторських...

Ті, хто нас захищають: у Черкасах представили виставку авторських ляльок (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Ті, хто нас захищають. Виставку авторських ляльок представили у Черкаському краєзнавчому музеї.  40 експонатів – результат роботи членкинь спільноти «Авторська лялька-мотанка». Повідомляє власкор ВІККА.

Олена Адільбекова вимушено переїхала з Харкова на Золотоніщину. Зізнається, життя в селі надихає на творчість. Робота руками відволікає від спогадів про воєнні події, свідком яких вона стала у рідному місті. Її син зараз військовий, тож цей проєкт для майстрині – особливий.

ОЛЕНА АДІЛЬБЕКОВА, МАЙСТРИНЯ

І коли я зробила цю ляльку, це були мої емоції вдячності. Це артилерист, якого я бачила 23 жовтня минулого року, коли змінилася форма артилеристів, в червоних беретах зараз вони. Артилеристи ідуть завжди попереду.

Чи не більшість ляльок мають реальних прототипів. Це відомі багатьом Да Вінчі, Кушнір. Дехто з майстринь відобразив у своїй роботі своїх рідних або друзів, які служать. Так, пані Ірина з міста Овруч створила композицію «Посилка для земляка». Її герой розпаковує ящик зі смаколиками, вручну зв’язаними шакрпетками та лялькою-оберегом.

ІРИНА ТЮРІНА, МАЙСТРИНЯ

Поскільки я з Житомирської області, я взяла солдата з 95 бригади і дала йому ім’я Земляк. А біля нього котик. Тому що тема побуту на фронті мене дуже зацікавила, я передивилася дуже багато фотографій. Скільки наших воїнів виставляють фото з котиками, собачками, пташками.

Авторка ідеї – співробітниця музею Тетяна Григоренко. За її задумом, кожна робота присвячена певним військовим формуванням (танкістам, піхотинцям, артилеристам, зв’язківцям, розвідникам, саперам, операторам безпілотників, медикам). Таким чином діти і дорослі, які відвідають виставку, дізнаються більше про різні військові професії.

ТЕТЯНА ГРИГОРЕНКО, СТАРША НАУКОВА СПІВРОБІТНИЦЯ СЕКТОРУ ВОЄННОЇ ІСТОРІЇ ЧЕРКАСЬКОГО КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ

Про різні роди військ щоб знали вони, тому що це ми так кажемо, ЗСУ. А взагалі, це ж не ЗСУ, а Сили Оборони і входять туди різні роди військ. Наприклад, у мене жінки не знали, що армійська авіація і тактична авіація – це різне, а тепер вони вже знають. І армійська авіація вона входить до сухопутних військ.

Науковиця консультувала майстринь, щоб зовнішній вигляд захисників був максимально достовірний. За період підготовки виставки кожна лялька обросла особистими історіями.

ТЕТЯНА ГРИГОРЕНКО, СТАРША НАУКОВА СПІВРОБІТНИЦЯ СЕКТОРУ ВОЄННОЇ ІСТОРІЇ ЧЕРКАСЬКОГО КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ

Майстриня мене просила, коли ви заберете цю ляльку, я настільки боюся. В мене поряд працює ППО. Я тягну дітей в коридор і ляльку тягну за собою, щоб її там не розбомбило.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

2 виступ, три запити і 52 законопроекти: результати роботи нардепа від Черкащини

За 3 роки роботи народний депутат від Черкащини (Золотоніський округ) Віталій Войцехівський зробив 2 виступи (один з місця один...

Хвилиною мовчання Черкащина вшанувала пам’ять полеглих Захисників і Захисниць

Честь Захисникам і Захисницям, які поклали життя за Україну, у хвилині мовчання сьогодні віддали жителі Черкащини. Також вшанували подвиг...

Цікаве:

Композитна чи Металева арматура – що краще для фундаменту?

Вибір правильного типу арматури має вирішальне значення для забезпечення...

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x