НовиниТака несподівана "Батьківщина": у Києві в коаліції, у Черкасах...

Така несподівана "Батьківщина": у Києві в коаліції, у Черкасах – в опозиції

-

- Advertisment -

На фоні політичних домовленостей у Верховній Раді справжнім розривом шаблонів стала підтримка черкаськими "батьківщинівцями" протиурядового протесту бійців Добровольчого українського корпусу "Правий сектор".

Так, на останній сесії Черкаської обласної ради нового скликання бійці "Правого сектору" озвучили своє відкрите звернення до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з вимогою їхньої відставки. Теперішню владу вони звинуватили у державній зраді та створенні "режиму внутрішньої окупації".

Із відповідною заявою до депутатів облради звернувся боєць "ДУКу" з Катеринопільщини із позивним "Немирний".

– Я не дозволю вам, депутатам, дурити нас. Я закликаю керівників, які у нас за спиною і вас, депутатів: схаменіться, бо лихо вам буде. Я не кричу, не залякую, я просто попереджаю: є люди, які чекають команди і хочуть крові, – попередив депутатів "Немирний" та наголосив, що ним створена таємна організації Холодного яру, яка "готова до виконання наказу".

Активісти "Правого сектору" заявили, що випускатимуть із сесійної зали тільки тих депутатів, які публічно висловлять своє ставлення до їхнього звернення.

Одним із перших свою підтримку зверненню "Правого сектору" висловив від імені фракції "Батьківщини" депутат Михайло Мушієк.

Ще один камінь у город товаришів по парламентській коаліції кинув Мушієк, компрометуючи претендента на посаду голови облради від "Блоку Петра Порошенка" Олександра Вельбівця. Під час обговорення його кандидатури "батьківщинівець" продемонстрував присутнім нібито копію облікової картки "Партії Регіонів" на ім’я Олександра Вельбівця. Останній свою причетність до колишньої провладної партії категорично спростовує.

Спільні домовленості найбільших фракцій парламентської коаліції, схоже, жодним чином не впливають на створення дружньої атмосфери у місцевих радах. Стосунки між фракціями у облраді, швидше, нагадують розлучене подружжя, яке змушене жити разом: попри спільне ліжко, кожен все одно тягне ковдру на свій бік.

Зазначимо, що нещодавно керівники фракцій "Батьківщина" Іван Кириленко та Блок Петра Порошенка Сергій Березенко вирішували долю обласних рад мінімум у 13 областях України прямо в залі Верховної Ради. За таким заняттям застав повноважних представників фракцій у сесійній залі фотокореспондент "Українських новин" Богдан Бортаков.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські правоохоронці провели рейд Черкасами: перевіряли громадян і заклади

Черкаські поліцейські провели комплексне відпрацювання Черкас. Поліцейські провели спільне патрулювання до якого залучили Управління патрульної поліції, представників громадських формувань,...

На Черкащині з’являться завод і цех із переробки картоплі

У Черкаській області побудують завод із переробки картоплі на пластівці. Створює виробництво овочевий підрозділ насіннєвої компанії «Маїс», підприємство «Філд...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x