НовиниЧеркасиСильні та нескорені: у Черкасах ветерани й військові змагалися...

Сильні та нескорені: у Черкасах ветерани й військові змагалися зі стронгмену (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Звитяга Нескорених. У Черкасах відбулися інклюзивні змагання для ветеранів війни та військових з усієї України. Понад 100 стронгменів змагалися у 4 видах спорту: жим лежачи, веслування на тренажері, автобайк та ривок гирі. Повідомляє власкор ВІККА.

У першій четвірці жиму лежачи лідирує Олександр Швачка. Розповідає, отримав поранення ще на початку повномасштабного вторгнення та не здався.

ОЛЕКСАНДР ШВАЧКА, УЧАСНИК

Мені це подобається, мені це допомагає в реінтеграції в суспільстві, мені це допомагає в комунікації з побратимами. Я знаю, що я надихаю інших і не тільки ветеранів, а й іноді цивільні підходять і кажуть: «дякую, що мотивуєте». Тому спорт, це – дієвий інструмент для того щоб повернутися після поранення в суспільство, в цивільне життя.

Змагатися у веслуванні приїхав і черкащанин Олександр Носенко. Розповідає, найважливіше – підтримка родини.

ОЛЕКСАНДР НОСЕНКО, УЧАСНИК

Підтримка родини для мене надзвичайно дорогі, бо я бачу як радіє моя дружина, що я не здався, не ліг, не злінувався, а пробую себе. І це тримає, скажімо так, здорову «менталку» (ред. ментальне здоров’я) не лише мені, а й родині.

Поруч дружина Наталія. Разом з дітками приїхали підтримати чоловіка.

НАТАЛІЯ НОСЕНКО, ДРУЖИНА ВЕТЕРАНА

Це місце, де просто емоції аж до тремтіння. Ти бачиш сильних людей, які попри якісь фізичні особливості всеодно наскільки сильніші, потужніші. І головне, що вони один одного мотивують дуже сильно. Наш тато, наприклад, ніби нове дихання відкрив коли почав спілкуватися і бути в цій спільноті.

Звитяга Нескорених – один із кроків до повернення ветеранів війни до цивільного життя. Спорт сприяє комунікації та допомагає повернутися до активного суспільного життя, розповідає чемпіон світу зі стронгмену Василь Вірастюк.

ВАСИЛЬ ВІРАСТЮК, ГОЛОВНИЙ СУДДЯ

У процесі ветеранських заходів важлива сама участь. Не так важливе місце, як виявляється, а важливо те, що він приїхав і переборов себе. Насправді для деяких ветеранів це дуже важливо перебороти себе і взяти участь ось в таких змаганнях.

Змагання проводили спільно “Федерація стронгмену України”, аграрне підприємство “МХП” та їхній благодійний фонд, долучивши до організації місцеву владу. Голова Ради розвитку громад Благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Волочай, що таким чином адаптують як військових, так і суспільство.

ТЕТЯНА ВОЛОЧАЙ, ГОЛОВА РАДИ РОЗВИТКУ ГРОМАД БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «МХП-ГРОМАДІ»

Ми бачимо цей новий виклик, пов’язаний з повномасштабним вторгненням і пов’язаний взагалі з восьмирічним досвідом нашої війни. Коли повертаються ветерани, ми маємо інтегруватися в іншу реальність, ми як цивільне суспільство. А ветерани мають повернутися в цивільне життя і знайти для себе нові сенси.

Анна БІЛИК, Геннадій ЄМЕЛЬЯНОВ, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Суд знову визнав незаконною забудову Замкового узвозу в Черкасах

Шостий апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та наказ департаменту архітектури щодо забудови Замкового узвозу в Черкасах. Про...

У Черкасах чоловіка підозрюють у пограбуванні неповнолітнього

42-річному жителю Черкас повідомлено про підозру у пограбуванні неповнолітнього. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури. На початку вересня чоловік...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x