НовиниСуддівський скандал на Черкащині знову набирає обертів (ВІДЕО)

Суддівський скандал на Черкащині знову набирає обертів (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Конфлікт між головою апеляційного суду Черкащини Володимиром Бабенком та суддею цього суду Сергієм Бондаренком – знову в розпалі. На черкаського суддю знову посипалися скарги до вищого керівництва, голова Ради суддів хоче "відпустити" конфлікт, а громадськість називає це черговим тиском та ухиленням від відповідальності. У ситуації розбирався кореспондент vikka.ua.

Нагадаємо, торік суддя Апеляційного суду Черкаської області Сергій Бондаренко заявив про тиск на нього з боку голови суду Володимира Бабенка. Надав і докази – запис його розмови нібито з головою суду, який вимагав від нього ухвалення неправомірних рішень у низці справ. А згодом – отримав на свою адресу звинувачення від голови суду у некомпетентності, порушенні суддівської етики та навіть неадекватності. На захист черкаського судді став столичний "Автомайдан" разом з одним із його лідерів Сергієм Хаджиновим, а також нардеп Сергій Каплін. 

Голова Апеляційного суду області Володимир Бабенко звинуватив свого колегу в некомпетентності

Разом з тим, голова Ради суддів Валентина Сімоненко заявила, що хоче "відпустити" конфлікт між черкаськими суддями.

"Більшість цього суду підтримує голову і це також показник організації роботи цього суду і взагалі цієї ситуації. Мудро буде цю ситуацію психологічно від себе відпустити й громадським організаціям, і Бондаренку, і Бабенку. Якщо Бабенко якось не любить Бондаренка, то він як голова суду має прибрати свої відчуття і гідно поводитись. А Бондаренко має гідно поводитись як суддя цього суду, який представляє судову владу", – заявила Валентина Сімоненко в інтерв’ю Центру інформації про права людини.

Вона повідомила, що 4 лютого Рада суддів створила нову робочу групу, яка має комплексно перевірити роботу апеляційного суду Черкаської області. Голова суду прогнозує, що комісія відвідає суд не раніше кінця березня або квітня, оскільки судді, до прикладу, першої інстанції планують свою роботу за два-три місяці.

"Ситуація трохи збалансовується і може зараз не варто її збурювати. Нехай вона заспокоїться, і потім ми приїдемо перевіримо, що все гаразд. Не треба підливати масла у вогонь", – каже Валентина Сімоненко.

Разом з тим, адвокат черкаського судді Роман Маселко вважає, що ця ситуація показала, яким чином вирішуються справи в судах, яким чином голови судів тиснуть на інших суддів. На його думку, цю проблему треба негайно, якомога швидше й жорстко вирішити, а не відпускати.

"Про яку довіру може йти мова, якщо орган, який в першу чергу відповідає за забезпечення незалежності суддів, за захист їхніх прав, за вирішення їхніх конфліктів, каже: "Давайте ми про це забудемо?" Це що, вирішення проблеми? Це її замовчування, ухилення від відповідальності, а також підтримка таких дій з боку голови суду", – повідомив адвокат судді.

Адвокат черкаського судді Роман Маселко впевнений, що суддівський скандал намагаються "загальмувати"

Водночас Комітет з питань правової політики та правосуддя Верховної Ради України отримав скаргу на суддю Бондаренка від громадянина Пащенка, який нарікає на неналежну поведінку судді у відношенні до суддівського колективу. При цьому на офіційному сайті Апеляційного суду Черкаської області особи з таким прізвищем у списку працівників суду немає.

Сам голова Апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко відмовляється коментувати дії судді Бондаренка. "А щодо скарги громадянина Пащенка, то вона адресована до Верховної Ради, відтак це їх компетенція і там прийматимуться відповідні рішення", – додав він.

Як повідомляв сайт vikka.ua, всі 8 суддів, які виносили ухвали про тримання під вартою жителів Черкащини, які підозрювалися у причетності до штурмів обласного Будинку рад, продовжують працювати на посадах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x