НовиниСотні черкасців щодня несуть допомогу переселенцям (ФОТО)

Сотні черкасців щодня несуть допомогу переселенцям (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкаси з "гарячих точок" приїхало вже 264 особи, серед яких 83 – неповнолітніх. Про це повідомила директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Черкаської міської ради Тетяна Скляренко, яка безпосередньо координує роботу з надання допомоги переселенцям.

За її словами, переселенцям потрібно все – від їжі, одягу та взуття, предметів побуту, особистої гігієни до житла. Усе це збирає для біженців Черкаський центр гостинності, який розташований по вул. Благовісна, 170.

– У Черкаському центрі гостинності по вул. Благовісна, 170 щоденно працюють волонтери, які спілкуються з людьми, що приносять допомогу, а також тими, хто її потребує. Доки тривають обов’язкові процедури щодо оформлення та внесення відповідних даних, переселенці мають змогу у нас тимчасово відпочити, випити гарячого чаю із солодощами. Для матерів з немовлятами у Центрі є спеціальна кімната, де жінки можуть погодувати та сповити своє маля, – повідомила Тетяна Скляренко.

Також вона додала, що щоденно у Черкаському центрі гостинності отримують допомогу близько 60 родин переселенців. Тоді як майже 200 жителів Черкас приходять до Центру, аби допомогти, – хто чим може.

– Люди приносять усе, що у них є: консервації, крупи, олію, миючі засоби, одяг та взуття, дитячі іграшки, памперси, посуд тощо. Також дехто з черкасців допомагає нам в організаційних питаннях, працюючи волонтером, – сказала Скляренко.

Серед питань, які на сьогодні лишаються чи не найбільш проблематичними, є пошук житла. Оскільки наявні в міста резерви щодо вільного майна – гуртожитків, місць у санаторіях та комунальних установах – нині практично вичерпані.

– Майже всі сім’ї, які приїжджають до Черкас, прагнуть жити в обласному центрі, де можна знайти роботу і якось соціально більш комфортно себе почувати. Тому мало хто погоджується на житло у прилеглих до міста селах, таких, як, приміром, Худяки чи Бузуків. Тому ми звертаємось з проханням до черкасців, якщо є така можливість, посприяти у бодай тимчасовому наданні житла для переселенців. Ми будемо щиро вдячні за будь-яку допомогу у цьому напрямку, – наголосила Тетяна Віталіївна.

Як допомогти переселенцям у Черкасах?

Грошову допомогу можна надавати за реквізитами: р/р 26004050100033 АТ "Піреус банк МКБ", МФО 300658, Черкаське обласне відділення "Дитячий фонд України", ЄДРПОУ 34608553. Призначення: допомога для переселенців

Збір речей відбувається за адресою: м. Черкаси, вул. Благовісна 170.

Телефони для надання допомоги: 32-08-01, 067-750-26-06

Телефони для переселенців: 330 900, 095-284-33-72, 067 873 88 69, 093 706 44 11.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах попрощалися з матросом, який загинув на Донеччині

У Черкасах відбулося прощання з 27-річним матросом Олександром Леновицьким, який героїчно загинув на Донеччині, захищаючи Україну. Про це повідомляє...

У Каневі підвищать тариф на воду через зростання вартості електроенергії

З 1 листопада для жителів Канева зросте тариф на водопостачання та водовідведення — з 63,60 грн до 73,50 грн....

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x