НовиниСмачні страви і жодного м’яса: черкащанка створила блог про...

Смачні страви і жодного м’яса: черкащанка створила блог про вегетаріанство

-

- Advertisment -

Понад сім років тому черкащанка Леся Дзюба виключила зі свого раціону м’ясо, рибу та яйця, зробивши вегетаріанство філософією свого життя. Зі зміною раціону до неї прийшов і інтерес до приготування їжі різноманітної, смачної і корисної. Спочатку кулінарними шедеврами жінка дивувала родину та друзів, а нещодавно перейшла на новий рівень – створила блог, де ділиться рецептами та секретами приготування їжі.

"Довгий час ми з чоловіком жили у Франції. Там почалися мої експерименти, бо була в декреті і мала можливість. Коли друзі пригодили в гості, завжди робили компліменти, а мені здавалося, що так усі готують. Коли приїхали в Україну, зрозуміла, що індустрія альтернативної кулінарії у нашому місті не розвинута. На той момент у Черкасах не було навіть вегетаріанських меню у закладах, не кажучи вже про спеціалізовані кафе чи ресторани, а попит серед містян був", – розповідає черкащанка.

Галета з овочами

Ішла до зміни свого раціону Леся Дзюба поступово. Першого разу спокуса взяла верх, та й оточення до цього спонукало. Другу спробу жінка зробила, коли вирішила дотримуватися посту.

"У нас люди звикли: якщо не їси м’яса, то ти або хворієш, або якийсь сектант. А тут у мене був привід – я говорила, що хочу спробувати поститися. А коли пост закінчився, я зрозуміла, що можу спокійно жити без м’яса. Згодом почала цікавитися, як збалансовано харчуватися, щоб і здоров’я було, і енергії вистачало. І мені вдалося знайти золоту середину", – розповідає Леся Дзюба.

Уже за півроку жінка відчула перші позитивні зміни в організмі.

Соєві стейки в томатному соусі зі шпинатом

"Позбулася проблеми з травленням, зникли сонливість та хронічна втома. З’явилося більше енергії, жаги до життя, легкості в тілі. Почала речі сприймати по-іншому, легше дається нова інформація. Звичайно, це результат збалансованого харчування плюс я п’ю багато води та уникаю продуктів – наприклад, тих, що окислюють організм. Усвідомленість потрібна навіть у підході до харчування", – констатує блогерка.

Вегетаріанцем є і чоловік Лесі Дзюби, тож цілком закономірно, що двоє їхніх діток теж не їдять м’яса.

"Інколи запитують, чи не відчуваю я, що позбавляю чогось дітей. Я впевнена у своєму виборі, бо відчуваю себе прекрасно. Старшому я пояснила, що таке м’ясо і звідки воно. Зараз йому сім років, він може вже робити самостійний вибір і я даю йому таку можливість. Для нашої родини це не дієта, а стиль життя. Мені здається, що це навіть не нормально, коли батьки вегетаріанці, а дитина – ні", – зазначає черкащанка.

Своєму школярику Леся Дзюба збирає оригінальні обіди, що аж інші мами заглядаються.

Шкільний обід

"Звичайно, їсти морську капусту не завжди хоче, але у таких випадках я завжди пояснюю, чим корисний продукт для організму, про вітаміни та мінерали у його складі. Я інколи йому навіть кажу, що не встигаю приготувати обід, та він і так не все з’їдає. Кажу: будеш їсти в школі те, що їдять інші. Такі мої жарти він сприймає з обуренням", – зізнається Леся Дзюба.

З часом у родинному колі Лесі стало затісно, тож вона вирішила розповідати про вегетаріанство таким же однодумцям в Інтернеті.

"Зрозуміла, що можу зробити онлайн-проект. Показую те, що готую вдома, і це досить різноманітна їжа, яка не обмежується стереотипними морквою чи капустою. Надихає те, що можна готувати смачно, різноманітно і красиво. Так я викладала фотографії з рецептами, і згодом мене почали просити оформляти фудзони на певних заходах", – розповідає черкащанка.

Вегетаріанські котлети з гречаних пластівців

Саме фудзони Леся з подругами почала оформлювати вегетаріанськими солодощами, які за смаковими якостями не поступаються звичайним. У їхньому асортименті безе, мармелад, зефір, панакота, кекси та багато іншого.

"Вегетаріанські солодощі відрізняються від звичайних тим, що до їхнього складу не входить желатин та яйця. Всі думають, що яйця піднімають тісто і роблять смачнішими солодощі, однак це стереотип. Чесно кажучи, тільки після того, як стала вегетаріанкою, я почала пекти, тому взагалі не бачу проблем готувати без яєць", – пояснює Леся Дзюба.

Надихнувшись позитивними відгуками та інтересом, який проявляють черкасці, Леся Дзюба з однодумницями планує проводити тематичні семінари та давати майстер-класи.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка створює смачні портрети.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Прапори військових частин тепер можна побачити у Черкасах у Свято-Михайлівському соборі

У Свято-Михайлівському кафедральному гарнізонному соборі відбулася визначна подія — під куполом храму встановлено прапори військових частин, які належать до...

На Черкащині перші морози та снігопад змінилися потеплінням

В області вночі спостерігалися невеликі морози, але вдень позитивні температури та дощі швидко знищили зимові краєвиди. Про це повідомляє...

Цікаве:

Городництво – як спосіб життя: поради, як і де вибирати насіння

Городництво — це не просто спосіб забезпечити себе свіжими...

Ставки на бій Усика і Ф’юрі в Vbet онлайн: шанси й прогнози

Дізнавайся аналітику та став на бій Усика й Ф’юрі...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x