НовиниЧеркасиЩо приготувати на новий рік? Традиційні страви по-новому

Що приготувати на новий рік? Традиційні страви по-новому

- Advertisment -

Скласти меню на Новий рік – завдання непросте. У кожної газдині, звичайно, є свої коронні страви, але на свято хочеться здивувати родину і гостей чимось новим та особливим. Пропонуємо оновлений рецепт салату «шуба», а ще рецепти олів’є з куркою, запеченої курки в духовці а на новорічний десерт – сирні кульки «рафаело».

Салат «Шуба»

Інгредієнти:

  • буряк
  • морква
  • картопля
  • цибуля
  • запечена скумбрія
  • за бажанням можна додати трішки тертого яблука

Спосіб приготування:

  1. Інгредієнти подрібнити так, як на звичайну «Шубу». Викласти шарами : спочатку риба, потім цибуля, картопля, морква та буряк.
  2. Для заправки використати оливкову або соняшникову олію, перемішавши її з дрібкою діжонської гірчиці.
  3. Також можна взяти грецький йогурт, додати трохи гірчиці і натертий жовток.
  4. Зверху посипати волоським горіхом.

Олів’є

Інгредієнти:

  • варена картопля
  • варена морква
  • варені яйця
  • свіжий огірок
  • заморожений молодий горошок
  • куряче філе.

Спосіб приготування:

  1. Щоб горошок був більш схожий на консервований, його можна залити на ніч соняшниковою олією.
  2. Найкраще підійде куряче м’ясо зі стегон– воно найніжніше. Можна запекти в рукаві або протушкувати.
  3. Інгредієнти подрібнити, посолити і перемішати. Заправити йогуртом або сметаною з кропом.

Бутерброди з червоною рибою і огірком

Інгредієнти:

  • Червона риба
  • огірок
  • сир
  • чорний хліб

 

Спосіб  приготування:

  1. Хліб порізати на тонкі шматочки.
  2. Змастити його будь-яким м’яким сиром. Підійде вершковий, сирний. А можна використовувати і такі сорти, як фета, адигейський, сулугуні і будь-які інші ропні сири.
  3. Будь-яку червону рибу порізати довгими тонкими смужками і викласти на хліб.
  4. Тонко порізати огірок і викласти кружечки поверх риби.

Курка в духовці у фользі з рисом і апельсинами

Інгредієнти:

  • двокілограмовий бройлер
  • Рис – 200 грам
  • М’ясний бульйон – 250 мл
  • Апельсини – 2 плоду
  • Родзинки – 50 гр.
  • Мелена кориця – ¼ ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Мед зацукорився – 1 ст. л.
  • Червоне сухе вино – 3 ст. л.
  • Мелений чорний перець і сіль – за необхідності

 

Спосіб  приготування:

  1. Курку натерти сумішшю солі з перцем. Кладемо в миску, зверху накриваємо харчовою плівкою і відправляємо її маринуватися в холодильник на пару годин.
  2. Тим часом готуємо начинку і глазур. Чистимо коренеплоди. Дрібненько кришимо цибулю, а моркву тремо на середній тертці. Родзинки ошпарюємо окропом. Натираємо трохи апельсинової цедри. Потім знімаємо з цитрусових шкірку і звільняємо м’якоть від плівок. Замочуємо ненадовго рис і промиваємо його.

Зверніть увагу: рис не можна заливати окропом, інакше ризикуєте отримати в’язку кашу. Вода може бути теплою або холодною.

  1. На прогрітій сковороді розтоплюємо масло. Пасеруємо в ньому цибулю з морквою. Після відправляємо сюди апельсинову м’якоть (часточками), цедру і рис. Заливаємо все це бульйоном і додаємо ¼ чайної ложки чорного перцю і пів чайної ложечки паприки. Сюди ж додаємо корицю і трохи солі. Тушкуємо масу приблизно 10-15 хвилин на малому вогні. Перед тим як вимкнути плиту, додаємо ізюм. Все ретельно перемішуємо: начинка готова.
  2. Даємо рисовій масі трохи охолонути. Для цього залишаємо на 20-30 хвилин. Потім фаршируємо нею птицю. А щоб начинка не випала, скріплюємо шкірку зубочистками. Зверху загорнути птицю фольгою.
  3. Переміщаємо нафаршированого бройлера у форму для випічки і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 60-70 хвилин.
  4. Поки птах з начинкою проходить термообробку, готуємо глазур. Змішуємо мед з ¼ чайної ложки перцю, залишилася паприкою і вином. Виймаємо курку з духовки. Акуратно розгортаємо фольгу і обмазуємо шкірку сумішшю вина і меду. Знову занурюємо бройлера в духовку: продовжуємо його запікати ще 10-15 хвилин.
  5. Подаємо на стіл у гарячому вигляді, попатравши попередньо гарнір і розсипавши навколо птиці. При бажанні курку можна прикрасити зеленню, а поруч викласти нарізані часточками яблука і шматочки апельсинів.

Сирно-кокосові кульки

Інгредієнти

Кокосова стружка 50 г

Домашній сир 200 г

Борошно пшеничне 2-3 ст. л.

Цукор 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно розминаємо домашній сир виделкою, додаємо борошно та цукор. Вимішуємо всі інгредієнти в однорідну масу.
  2. Формуємо з сирної маси кульки й обвалюємо в кокосовій стружці.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте сирні кульки з кокосом 15-20 хвилин.

Смачного!

Як повідомляла раніше vikka.ua, новорічний десерт у стилі тірамісу без випічки: з мандариновим кремом

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У ДТП в Черкасах постраждала жінка, поліція відкрила кримінальне провадження

Аварія за участі двох авто сталася 11 квітня близько 21:30 години на перехресті вулиць Митницька та Благовісна, що в...

На Черкащині цієї ночі знищили три ворожі БпЛА

Уночі на всій території Черкащини оголошували повітряну тривогу. Сили оборони знищили три ворожі безпілотники. Про це повідомив начальник Черкаської...

Цікаве:

Вентилятор з пультом: керуй прохолодою з дивана

Спекотний літній день, квартира нагрівається, як піч, а вам...

Як вибрати надійний USB-кабель?

 Здавалося б, USB-кабель – дрібниця, якій не варто приділяти...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас