НовиниРозвитку ІТ-сфери дали зелене світло на Черкащині

Розвитку ІТ-сфери дали зелене світло на Черкащині

-

- Advertisment -

Місцеві ІТ-шники домовилися про співпрацю із владцями. Усе закріпили в меморандумі. Його сьогодні підписали в Черкаській ОДА, інформує прес-служба установи.

Підписантів меморандуму четверо. Це – очільники області й міста, головний фіскальник області, а також керівник громадської спілки "Черкаси ІТ-кластер". Підписанню меморандуму передувала низка робочих зустрічей. Ще наприкінці минулого року черкаські владці із ІТ-шниками обговорили проблеми, які заважають останнім тут працювати. Передовсім, нарікали на брак професійних кадрів і труднощі із податківцями.

"Ми вже маємо домовленості із профільним факультетом ЧДТУ, – каже голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Йдеться про направлення на стажування до наших найбільших ІТ-компаній студентів цього ВИШу задля набуття практичних навичок. Також корегуватимемо шкільні програми за погодженням із Міносвіти. Загалом розвиток ІТ-сфери визначено одним із наших пріоритетних напрямів роботи, відповідно до "Стратегії-2020".

Із фіскальниками в ІТ-шників діалог теж уже налагоджений. Керівник ГУ Державної фіскальної служби області Володимир Коломієць обіцяє забезпечити якісне обслуговування ІТ-бізнесу та жорстко контролювати тих його представників, які не хочуть працювати в законодавчому полі на рівних правах із рештою. Водночас міський голова Черкас ІТ-бізнес називає нині найвигіднішим для міста.

"Це чисте інвестування в економіку Черкас, – пояснює Сергій Одарич. – Крім електроенергії  в малих кількостях, більше ніяких витрат він не потребує. Зате в цьому бізнесі працюють дуже розумні люди, які залишаться в нашій громаді та працюватимуть на розвиток міста".

За меморандумом в області створюватимуть усі умови для активізації та підтримки розвитку ІТ-бізнесу. Зокрема, тут також реалізуватимуть проекти щодо електронізації надання адмінпослуг.

"Це перший крок у нашій ефективній співпраці, – говорить голова громадської спілки "Черкаси ІТ-кластер" Микола Кудрявцев. – Критеріями її успішності буде те, що наша талановита молодь не виїжджатиме кудись на навчання та роботу, а лишатиметься в Черкасах. Тут зможе здобути і якісну освіту, і практику, і згодом отримати хорошу роботу. Сподіваюся, що потужні ІТ-компанії із часом відкриватимуть свої представництва на Черкащині".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Банк дасть Черкасам 15 млн євро на нові тролейбуси

Черкаська міська влада, комунальне підприємство «Черкасиелектротранс» та Європейський банк реконструкції та розвитку уклали угоду про підготовку кредитного фінансування. Черкасам...

Черкащина відправила 118-й бригаді безпілотники та РЕБ-станції

Під час останнього траншу підтримки від Черкащини для оборонців передали два комплекти безпілотних авіаційних комплексів по 50 БпЛА кожен...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x