НовиниПрезидент у жалобі: "Я пишаюся українськими прикордонниками"

Президент у жалобі: "Я пишаюся українськими прикордонниками"

-

- Advertisment -

Президент України Петро Порошенко звернувся до українського народу, у зв'язку з трагічними подіями, що сталися з військовими на буремному Сході. Текст звернення розміщено на сайті президента України:

"Дорогі співвітчизники!

Сьогодні в Луганську та Маріуполі сталася жахлива трагедія. Загинули наші військові та прикордонники. Я схиляю голову перед героями, які загинули під час бойового завдання з відновлення державного кордону України. І водночас я пишаюсь українськими військовослужбовцями, прикордонниками, спецназівцями і десантниками, які рішуче продовжують боротися за мир на нашій землі.

Україна сьогодні сумує за загиблими героями. Я отримав чисельні дзвінки від лідерів демократичних країн світу, які висловлюють нам свої щирі співчуття. Ми зробимо все можливе, щоб винні у загибелі військових були знайдені, щоб терористи отримали адекватну відповідь і були покарані.

Дорогі українці!

Ви маєте знати, що сьогодні українська армія вперше перейшла в контрнаступ. Наші військові почали тіснити терористів. Я поставив Збройним Силам України першочергове завдання – взяти під контроль державний кордон України, через який терористи отримують зброю, техніку, підкріплення, гроші. Лише протягом останніх чотирьох днів в рамках спецоперації було встановлено мир і законний порядок в Маріуполі, взято під контроль 248 кілометрів державного кордону. В цілому ряді населених пунктів Луганської і Донецької областей припинено діяльність бойовиків-найманців. Очищено від терористів 11 населених пунктів. За останню добу при спробі проникнути на територію нашої держави було знищено 7 автомобільних колон зі зброєю та боєприпасами, знищено декілька танків, бронетранспортерів, реактивна система залпового вогню. Сьогодні наші військові захопили ще одну реактивну систему "Град".

На понеділок, на 16 червня, я скликаю засідання Ради національної безпеки та оборони. На порядку денному – операції з відновлення державного кордону. І друге – рішучі кроки по запровадженню мирного плану на Донбасі.

Заради миру в Україні ми будемо діяти рішуче і цілеспрямовано.

Слава Україні!"

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах біля дитячого майданчика виявили вибухонебезпечний предмет

Вихідними мешканці міста повідомили про знахідку вибухонебезпечного предмета на вулиці Нижня Горова. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської...

У Черкасах встановили чоловіка, який чіплявся до неповнолітніх

Поліцейські Черкас оперативно встановили особу 60-річного чоловіка, який біля ТРЦ на вулиці Хрещатик чіплявся до неповнолітніх дівчат із розпусними...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x