НовиниЧеркасиПрезентація соціальних відеоісторій відбулася у Черкасах

Презентація соціальних відеоісторій відбулася у Черкасах

-

- Advertisment -

Показ та обговорення соціальних відео  «Жінки у новому статусі», «Говорити та бути почутою», знятих у рамках проєкту «ЇЇ Перспектива», відбувся днями.

Проєкт «ЇЇ Перспектива» створений з метою висвітлення та розкриття проблем, з якими зіткнулися молоді жінки та дівчата, зокрема ВПО, під час війни за допомогою короткометражних відео, які самостійно створювали учасниці під керівництвом досвідчених менторів зі сфери кіно.

Під час показу авторки — учасниці знімальних команд — презентували творчі відеороботи, у яких порушували теми внутрішніх трансформацій жінок, зміну соціальних статусів,  біль втрат близьких, вимушений пошук прихистку у зв’язку з повномасштабною війною.

Соціальне відео «Жінки у новому статусі» розказує історію героїнь, життя яких змінилося після 24 лютого. Ця відеоробота показує, як вони здолали чи долають перешкоди завдяки силі духу української жінки.

Цикл відео «Говорити та бути почутою» презентує три окремі історії. “Це інтервʼю з дівчатами та жінками про пережитий досвід після початку повномасштабного вторгнення,  про статус сьогодні. Метою команди було створити не відеоінструкцію чи методичку з комунікації на чутливі теми, а розказати про досвід героїнь і саме те, як їм комфортно говорити про свій статус та досвід. — коментує співорганізаторка заходу Марина Сухенко. — Що важливо, цей цикл відео можна продовжувати, запрошуючи нових героїнь”.

Оксана Новак переїхала до Черкас після звільнення Херсону у 2022 році. Сьогодні вона стала однією з тих, чию історію було почуто: “Вбачаю важливість таких проєктів у можливості розголосу проблем, з якими стикаються ВПО: скрутне соціальне та фінансове становище переселенців; пошук житла, роботи та організацію побуту. Після перегляду сумно на душі, але допомагає підтримка тих, кому це небайдуже”

29 червня  ці короткометражні відео спільно з роботами команд з інших громад будуть презентовані у Києві та стануть предметом обговорення експертів зі сфери кіно та прав людини, а потім будуть доступні для перегляду на сайті https://herperspective.com.ua/.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі та Умані в місцях відпочинку виявили кишкову паличку

Фахівці Черкаського обласного ЦКПХ продовжують здійснювати моніторингові дослідження якості води поверхневих водойм акваторії пляжів. Результати перевірок оприлюднили на сторінці...

Черкаси попрощалися з бійцем – працював на хлібозаводі

У Черкасах провели в останню путь молодшого сержанта Володимира Сіренка. Про це пише Черкаська міська рада.  Володимир Олександрович народився у...

Цікаве:

Характеристики ортопедичних матраців: погляд експертів

Кожна людина близько третини свого життя проводить уві сні,...

Спортивні рюкзаки PUMA для чоловіків: як обрати ідеальний варіант

Спортивні рюкзаки для чоловіків стали незамінним атрибутом у повсякденному...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x