НовиниПосадовця Черкаської міськради та підприємця обвинувачують у розкраданні 1...

Посадовця Черкаської міськради та підприємця обвинувачують у розкраданні 1 млн грн бюджетних коштів

-

- Advertisment -

Черкаською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до Придніпровського районного суду м. Черкаси обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням черкаського підприємця у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, у службовому підробленні, а посадової особи Черкаської міської ради у зловживанні владою або службовим становищем. Про це повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Слідством установлено, що підприємець склав та посвідчив власним підписом акти приймання виконаних робіт з виготовлення й встановлення технічних засобів організації дорожнього руху – металевої огорожі на території міста, що містили неправдиві відомості щодо їх дійсної вартості.

У подальшому на підставі завідомо підроблених актів на рахунок підприємця з бюджету перераховувалися кошти, в результаті чого було привласнено більш як 1 млн грн бюджетних коштів та державі завдано збитки в особливо великих розмірах.

У ході подальшого досудового розслідування зібрано достатньо доказів причетності до вчинення злочину начальника одного з управлінь Черкаської міської ради, який, будучи службовою особою, за попередньою змовою з підприємцем, з метою одержання неправомірної вигоди для останнього, достовірно знаючи про порушення ним істотних умов договору (заміна предметів закупівлі) та значне завищення вартості будівельних робіт, власними підписами в зазначених актах засвідчував факт відповідності обсягів та вартості виконаних робіт, чим надавав підприємцю можливість використовувати завідомо підроблені офіційні документи для отримання бюджетних коштів на вказану вище суму.

Стосовно фізичної особи-підприємця слідчим суддею обрано запобіжний захід тримання під вартою строком на 60 діб, з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн 60 тис. грн. Посадовцю Черкаської міської ради обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За вчинені злочини підприємцю загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна, посадовцю органу місцевого самоврядування загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Як повідомляв сайт vikka.ua, прокуратура повернула у комунальну власність 5 га землі на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Майже 14 000 авто імпортували на Черкащину за останні півроку

13 921 авто за ці півроку завезли в Черкаську область з-за кордону. Загалом цього року до України завезли 273...

У Черкасах проведуть благодійний рок-концерт

На площі біля Черкаської міської ради відбудеться безкоштовний благодійний концерт на підтримку ЗСУ популярного українського рок-гурту KOZAK SYSTEM. Про...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x