НовиниПорошенко посилив захист прав дітей у період мобілізації

Порошенко посилив захист прав дітей у період мобілізації

-

- Advertisment -

Петро Порошенко підписав закон про посилення захисту прав дітей у період мобілізації. Про це повідомляють на офіційному сайті Президента України.

Документ зміцнює захист прав дітей в період мобілізаційної підготовки, мобілізації, в особливий період,  а також посилює захист дітей військовослужбовців, які звільнюються із лав Збройних сил України.

 

Згідно із Законом, відтепер не підлягають призову на військову службу військовозобов'язані чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років та жінки, на  утриманні  яких перебувають діти віком до 18 років. Також звільняються від призову жінки та чоловіки, які самостійно виховують дітей віком до 18 років або на утриманні яких перебувають діти-інваліди I чи II групи до 23 років. Такі громадяни можуть бути призвані на військову  службу  в  разі  їх згоди і тільки за місцем проживання.

Крім того жінки, які мають на утриманні дітей віком до 18 років підлягають звільненню з військової служби і в особливий період, якщо вони не висловили бажання її продовжувати. Відтепер одноразова грошова допомога при звільненні виплачуватиметься військовослужбовцям-жінкам, які  мають  дітей віком до 18 років (раніше до 16).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура показала, куди прилетів російський шахед (ФОТО)

У  Черкасах внаслідок ворожої атаки БпЛА поранено людину та пошкоджено майно підприємства – розпочато розслідування. Про це інформують в...

Черкаська школа отримала нагороду “Волонтер України”

У Черкаську школу №19 завітали представники одного з підрозділів 118 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ та передали нагороду,...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x