НовиниПід час виборів на Черкащині виявили низку порушень

Під час виборів на Черкащині виявили низку порушень

-

- Advertisment -

Допустили низку помилок у веденні виборчої документації та приїхали здавати незапаковані бюлетені та протоколи. Дільнична виборча комісія №710356 із села Бровахи Набутівської сільської громади на Черкащині допустила низку порушень на перших виборах об'єднаних територіальних громад. Про це повідомляють на сайті Громадянської мережі "Опора".

Так, у ДВК №710356, що у селі Бровахи Набутівської сільської громади, на ранкове засідання голова комісії прийшла вже з бюлетенями. Хоча комісія мала відкрити сейф та дістати з нього виборчі бюлетені уже на засіданні. Голова комісії пояснила свої дії оптимізацією процесу, адже приміщення ДВК розташоване у клубі, а сейф – у приміщенні сільради, що поряд.

Також під час засідання члени комісії певний час не могли визначитися, хто саме має вести протокол. Новопризначений за один день до виборів секретар комісії відмовлявся це робити через брак досвіду. Тому на засіданні був обраний секретар засідання з членів комісії.

Вже після голосування члени ДВК приїхали до виборчої комісії здавати бюлетені та іншу виборчу документацію, не запакувавши їх. Крім того, вони не заповнили протоколи згідно з вимогами статті 80 Закону України "Про місцеві вибори".

Набутівська сільська виборча комісія відправила членів ДВК перепаковувати їх документацію. Вони вирішили зробити це в сусідньому кабінеті. А на допомогу їм прийшли члени інших дільничних комісій, які також привезли здавати свою виборчу документацію.

Імовірно, причиною виникнення проблем із дотриманням вимог ведення виборчої документації є недосвідченість членів комісії.

Зазначимо, що 18 грудня на Черкащині стартували перші вибори у трьох об'єднаних територіальних громадах: Тальнівській міській громаді (14351 виборців), в яку входить місто Тальне, села Гордашівка, Соколівочка, Червоне та селища Здобуток, Степне і Тарасівка; Стеблівській селищній громаді (5683 виборців), в яку входять села Гута-Стеблівська, Дацьки, Комарівка, Нова Буда, Переможенці, Прутильці, Сидорівка, Скрипчинці, Хильки, Шендерівка, Яблунівка та Набутівській сільській громаді (5579 виборців), в яку входять села Нетеребка, Бровахи, Деренковець, Буда-Бровахівська, Кичинці, Драбівка, Мірошниківка, Корнилівка, Сахнівка, Паськів та селища Сахнівське і Червоне.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині посадовця райвійськкомату затримали на хабарі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x