НовиниОсвітаПід час «Ретрофесту» у громаді на Звенигородщині зібрали 280...

Під час «Ретрофесту» у громаді на Звенигородщині зібрали 280 тисяч для потреб ЗСУ

-

- Advertisment -

21-22 вересня у Водяницькій громаді на Звенигородщині відбувся благодійний фестиваль ретротехніки. Його підтримали як власники старих авто, так і українські гурти, зірки й благодійники, що допомогли з організацією. А найбільше – відвідувачі, які донатили, купували смаколики й сувеніри. Спільними зусиллями за два дні вдалося зібрати аж 280 тисяч гривень, які, за словами голови громади Руслана Каюка, підуть на закупівлю безпілотників для ЗСУ. Про це інформує сайт «Вісті Черкащини»

Тільки в перший день захід відвідали понад 15 тисяч людей. Наступного дня послухати  народну артистку України Катерину Бужинську та заслуженого артиста України Михайла Грицкана з’їхалося не менше.

«Внучка увесь тиждень мене запитувала, чи ми не передумали її везти на «Ретрофест», так хотіла послухати Бужинську. Мріє отримати автограф співачки. Сподіваюсь, що вона його отримає, а то буде тоді мені море сліз, – жартує Вікторія Василівна зі Звенигородки. Її чоловік, Василь Миколайович, ретельно оглядає кожен експонат, знайомиться з власниками, розпитує, в якому стані техніка. «Це ж автомобілі мого дитинства: «Запорожці», «Волги», «Москвичі». Мій дідусь їздив на схожій «Волзі» і дуже пишався цим, – каже він. – Тоді ж не було такого різноманіття автовибору, як зараз. Ми жили в Союзі за справжнісінькою «залізною завісою» і думали, що краще просто не буває. На росії он і досі так дехто думає. Шкода, що розвінчання міфів відбувається такою дорогою ціною».

Були на фестивалі й куди старіші зразки – трактори ровесники колективізації – та сучасні ексклюзивні джипи, мотоцикли, автомобілі. Гості фестивалю мали змогу проголосувати за найкращий транспортний засіб, а його власник в результаті отримав купон на пальне.

Зі сцени фесту звучали українські мелодії, пісні у виконанні співаків та колективів Черкащини, військового оркестру, виступали гурт «Постскриптум», фабрика музичного мистецтва «Voices» та інші, проводились конкурси, лотерея. Незмінна ведуча заходу – запальна Ольга Касьянова.

Для малюків працювала дитяча зона, а для бажаючих підкріпити сили – фудкорт. Все до дрібниць було продумано організаторами: вбиральня, рукомийники, намети для харчування.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

UGB (Укргазбанк) видав перший в Україні кредит для підтримки ветеранів за програмою ЄБРР*

UGB (Укргазбанк) видав перший в Україні кредит в межах пілотного проєкту “Реінтеграція ветеранів та осіб, які постраждали від війни”,...

У черкаській школі провели Фестиваль спорту

Фестиваль спорту, що відбувся в Черкаській спеціалізованій школі №17, зібрав понад 1 000 учнів. Про це повідомляє Департамент освіти...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x