НовиниПерспективний план об'єднання громад розглянуть удруге через місяць

Перспективний план об'єднання громад розглянуть удруге через місяць

-

- Advertisment -

Черкаська обласна рада таки ухвалить перспективний план об’єднання територіальних громад. Про це під час прес-конференції заявив заступник голови Черкаської ОДА Юрій Сас.

"Позицію деяких депутатів ми оцінюємо як намагання забалакати реформи, хоча, можливо, мала місце і низка об’єктивних причин", – заявив посадовець.

Він впевнений, що реформи необхідні, оскільки нинішні сільські громади здебільшого слабкі і нездатні себе обслугувати. А реформа покликана спрямувати кошти місцевих бюджетів на потреби населення.

"Уряд, зокрема Мінрегіонбуд, ретельно попрацював над розробленням методики організації потужних громад, створена необхідна законодавча база. У нас, щоправда, залишалося мало часу на підготовку моделей об’єднання в районах, але кожна райдержадміністрація розробила свій перспективний план, на підставі чого робоча група при ОДА підготувала загальний попередній план об’єднання територіальних громад області та проект рішення обласної ради з його схвалення", – пояснив чиновник.

Він також пообіцяв від імені влади поїхати в кожний район для спілкування з людьми щодо реформи. Водночас, за його словами, треба вести роботу з депутатами, хоча сьогодні дуже важко працювати з обласною радою, яка фактично не змінилася з часів панування Партії регіонів. Незрозуміла і позиція деяких депутатів фракції "Батьківщина", які критикують реформу влади, хоч і представляють провладну більшість. Заступник голови ОДА зазначив, що сприймає тільки раціональну критику і не хотів би чути неаргументовані вислови на кшталт загрози для існування області.

"У другій половині червня ми будемо знову ініціювати винесення питання схвалення уточненого перспективного плану об’єднання територіальних громад області на сесію обласної ради. Спробуємо переконати ще низку депутатів підтримати його, проте без тиску. Сподіваюся, що цього разу нас почують і зрозуміють, бо інакше ми не зможемо рухатися далі, а реформи у країні неминучі", – наголосив Юрій Сас.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащанин здобув золото на чемпіонаті Європи з кульової стрільби

Артем Мозговий, вихованець КДЮСШ №2 з Черкас, виборов золото на чемпіонаті юнацької ліги Європи з кульової стрільби з гвинтівки....

Від ікринки до рибинки: на Черкащині діє масштабний риборозплідник (ВІДЕО)

Унікальне рибне господарство діє у Черкаській області. За майже 30 років роботи Іркліївський риборозплідник став чи не найпотужнішою базою...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x