НовиниПам'ять запорізького героя увіковічили на Черкащині

Пам'ять запорізького героя увіковічили на Черкащині

-

- Advertisment -

У школі села Іваньки Маньківського району Черкаської області відкрили меморіальну дошку учаснику АТО з Акимовки, заступнику командира батальйону "Кривбас" Ігорю Щербині, який загинув в середині лютого при виході з Дебальцевого, інформує "Индустриалка".

Останній раз його бачили бійці спецназу, з якими він пішов на прорив з Дебальцевого 16 лютого 2015 року на чолі колони вантажівок, які везли тіла загиблих бійців. Легковий автомобіль підірвався на фугасі на польовий засніженій дорозі біля села Новогригорівка в Донецькій області.

За словами очевидців, полковник Щербина був важко поранений і виповз з машини. Через інтенсивне обстрілу противника спецназівці не змогли дістати пораненого. На наступний день тіла на цьому страшному місці вже не було. Сумна звістка про результати повторної експертизи ДНК прийшла в середині червня 2015 року – через чотири довгих місяців очікувань і надій, Ігоря Щербину поховали в Якимівці 1 липня минулого року.

Все життя полковник Ігор Щербина присвятив українській армії. Закінчив Орджонікідзевське вище командне училище і Національну академію оборони України. Служив на різних посадах, був у складі миротворчого контингенту в Нагірному Карабасі і колишньої Югославії, був поранений, відзначався високими державними нагородами. Працював начальником відділу цивільного захисту Якимівської райдержадміністрації, був мобілізований до лав Збройних Сил України та спрямований в сімнадцяту окрему танкову бригаду (Кривий Ріг) на посаду командира 3-го механізованого батальйону. У листопаді 2014 полковника призначили заступником командира 40-го окремого мотопіхотного батальйону "Кривбас".

Указом Президента України від 14.03.2015 № 144/2015 за мужність і героїзм, проявлені при захисті територіальної цілісності і незалежності України, полковник Ігор Щербина посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Маньківщині атовці здобувають професію тракториста.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x