НовиниОсвітяни вимагають вибачень за "обливання брудом" Лук’янця (документ)

Освітяни вимагають вибачень за "обливання брудом" Лук’янця (документ)

-

- Advertisment -

Колектив Веселохутірського навчально-виховного комплексу "Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів імені Володимира Лук’янця" вимагає вибачень від Миколи Кривоноса.

Нагадаємо, 8 червня у мережі поширили відкритий лист, у якому Микола Кривоніс просить Президента Петра Порошенка, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та голову Верховної Ради Володимира Гройсмана посприяти у скасуванні рішення Чорнобаївської райради щодо назви однієї зі шкіл району на честь екс-голови Черкаської ОДА Володимира Лук'янця.

"8 червня 2015 року ми мали можливість ознайомитися з відкритим листом пана Миколи Кривоноса, голови товариства політичних в’язнів і репресованих Черкаської області, в якому автор порушив питання про незаконність присвоєння нашому навчальному закладу імені Володимира Лук’янця. В листі пан Кривоніс висловлює власне бачення події, яка стосується вшанування пам’яті громадського і політичного діяча, кандидата сільськогосподарських наук, заслуженого працівника сільського господарства України, випускника нашої школи Володимира Лукича Лук’янця", – йдеться у зверненні колективу школи.

Однак, як зауважують працівники закладу, що "поливати брудом шановану в області і в країні людину і оскверняти світлу пам'ять про неї" ніхто не має права.

 

 

"У своєму відкритому листі автор не посилається на жодні документальні свідчення, які б підтверджували антидержавницьку чи злочинну діяльність Володимира Лукича Лук’янця. Аргументацію він вибудовує на власний розсуд. Рішення Чорнобаївської районної ради про присвоєння навчальному закладу імені В.Л.Лук’янця було ухвалено у відповідності з нормативно-правовою базою, без будь-яких порушень", – йдеться у звернені освітян.

Також колектив назвав Володимира Лук’янця "янголом-охоронцем" школи та перелічив справи, які за сприяння колишнього губернатора були виконані на благо школи.

"Вимагаємо спростувань і офіційних вибачень від автора листа перед колективом Веселохутірського НВК, рідними і близькими Володимира Лукича Лук’янця", – наголошують автори звернення.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Відстрочка від мобілізації по догляду, як і хто може її оформити

Сьогодні ми розглянемо категорії перелік військовозобов'язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Згідно Статті 23...

Вода на черкаських пляжах відповідає нормам

Станом на 27 вересня 2024 року фахівці не зафіксували жодних відхилень у якості води на пляжах міста Черкаси. Про...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x