НовиниОпубліковано актуальну карту АТО на 27 січня

Опубліковано актуальну карту АТО на 27 січня

-

- Advertisment -

Ситуація на Сході країни станом на 12.30 27 січня за даними РНБО.

Російські військові і НЗФ продовжують спроби наступу на позиції сил АТО. Противник намагається завдавати удари по підрозділах українських військових та зайняти стратегічно вигідні позиції для здійснення подальших військових операцій, в першу чергу в районі міст Дебальцеве, Вуглегірськ та Маріуполь Донецької області.

На Донецькому, Маріупольському, Дебальцевському, Луганському, Первомайському напрямках терористи неодноразово обстрілювали позиції сил АТО з використанням артилерії, мінометів, гранатометів, танків та реактивних установок "Град". Терористи неодноразово вдавалися до штурмів наших позицій поблизу населених пунктів Дебальцеве та Санжарівка Донецької області та н.п. Новотошківське, Оріхове, Станиця Луганська, Кримське Луганської області. Всі атаки бойовиків були відбиті.

За минулу добу загинуло 9 українських військовослужбовців, 30 було поранено.

Українські військові завдають значних втрат бойовикам.

Завдяки злагодженим та вмілим діям підрозділів оперативного командування "Північ", які беруть участь в Антитерористичній операції, учора в районах н.п. Сміле, Весела Гора було знищено танк та близько 60 бойовиків. Ще близько 300 терористів отримали поранення.

Учора українські військовослужбовці взяли у полон механіка-водія танка, громадянина Російської Федерації, мешканця Краснодарського краю. Під час допиту бойовик з трьома судимостями розповів, що був затриманий працівниками МВС РФ у місті Ростов-на-Дону під час спроби викрадення автомобіля. Замість тюремного ув’язнення, начальник поліції Ростова-на-Дону, запропонував крадієві на місяць вирушити на схід України захищати "рускій мір" та пообіцяв після повернення зняти із злочинця всі обвинувачення та закрити кримінальну справу.

Зі слів терориста, 23-25 січня він брав участь у бойових діях проти українських Збройних Сил в районі міста Дебальцеве та був затриманий українськими військовими під час штурму одного з опорних пунктів ЗСУ. Бойовик також повідомив, що його підрозділ на 70% складається з громадян Росії, які вбиваючи українців, скасовують собі терміни ув’язнення.

На сьогодні контрольні пункти "Гнутове" та "Станично-Луганське" залишаються закритими для пропуску через численні обстріли та підрив автомобільного мосту.

Зображення у збільшеному розмірі можна переглянути ТУТ.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Так ніхто не кохав»: черкаський поет видав збірку поезії

Вийшла нова збірка поезії поета, мовознавця, члена Спілки письменників України - Валерія Маснюка. Видання присвячене коханню, яке поет зустрів...

До трьох років ув’язнення засудили трьох уманчан за ухилення від призову

Трьох жителів Уманського району засуджено до 3 років позбавлення волі за ухилення від мобілізації під час особливого періоду. Про...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x