додому Новини Кримінал Обвинувальний акт щодо організаторів замаху на суддю на Черкащині скеровано до суду

Обвинувальний акт щодо організаторів замаху на суддю на Черкащині скеровано до суду

0
143

Прокурори передали до суду обвинувальний акт стосовно жителя Умані та його спільника за підготовку до умисного вбивства судді. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Їм інкримінують організацію підготовки умисного вбивства, поширення злочинного впливу, незаконне поводження зі зброєю та зберігання наркотичних речовин у великих розмірах (ч. 1 ст. 14, п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 255-1, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 309 КК України).

За даними слідства, 56-річний чоловік, який мав значний злочинний вплив у регіоні, координував вчинення майнових та насильницьких злочинів в Уманському районі. Зокрема, він залучив місцевого мешканця для планування вбивства судді. Підозрювані тривалий час стежили за майбутньою жертвою, розробили план нападу та шляхи відходу, а також підготували одяг, маску та рукавиці, які збиралися знищити після злочину.

19 березня 2024 року завдяки оперативним діям правоохоронців злочин було попереджено, а підозрюваних затримали відповідно до ст. 208 КПК України. Під час обшуків у їхніх помешканнях та автомобілях вилучили зброю: пістолет з глушником, перероблений зі стартового, набої, а також дві гранати та інші докази підготовки вбивства. Також було знайдено наркотичну речовину — канабіс у великих обсягах.

Обвинувачені перебувають під вартою без права внесення застави.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x