НовиниЧеркаси«Нове життя»: на Черкащині пораненим бійцям допомагають із влаштуванням...

«Нове життя»: на Черкащині пораненим бійцям допомагають із влаштуванням власного бізнесу (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Для керівника ГО «Зірка надії» Андрія Лихачова турбота про ветеранів війни є пріоритетом. Його син зі зброєю в руках захищає Україну. Протезуючи поранених бійців, у громадській організації вирішили сприяти також їх соціальній адаптації. Так народився проект «Нове життя». Інформує власкор ВІККА

АНДРІЙ ЛИХАЧОВ, КЕРІВНИК ГО «ЗІРКА НАДІЇ»

Зараз по приміщенню вирішується питання з документами на будівлю. У нас там буде навчання для них по бізнесу який вони хочуть. У нас є багато проектів по цьому і люди готові нам допомогти і дати безкоштовне навчання. Плюс ми провели переговори і вони готові дати базове обладнання.

А це ветеран війни Олександр Головатий. Нещодавно він став власником майстерні, де здійснює фотодрук. До війни займався бурінням свердловин. Мобілізували Олександра у 2015-му. Захищав від росіян Кримське, Опитне, Щастя, Авдіївку. Внаслідок нещасного випадку втратив ноги, але бажання жити повноцінно – перемогло. 

ОЛЕКСАНДР ГОЛОВАТИЙ, ВЕТЕРАН АТО, УЧАСНИК БОЙОВИХ ДІЙ

Я усвідомив, ноги не виростуть, все. Треба чимось займатися, не треба опускати руки. Треба далі жити і допомагати своїм побратимам.

Олександр шукав у інтернеті, що можна виготовляти своїми руками. Зупинився на ідеї відкрити власну студію друку. Деяке обладнання закупив власним коштом. Остаточно організувати власну справу вдалося коли вирішив стати на протези. Він став першим, кому допомогли в рамках проекту «Нове життя»

АНДРІЙ ЛИХАЧОВ, КЕРІВНИК ГО «ЗІРКА НАДІЇ»

Сашка також запротезували і потім у подальшому спілкуванні вияснили, що він займається сувенірною продукцією і хотів би розвивати своє виробництво. Ми йому надали приміщення зробили у ньому ремонт обладнали його.

Справа Олександра розвивається. На власному прикладі він мріє заохочувати інших ветеранів не втрачати надію і віру у себе.

ОЛЕКСАНДР ГОЛОВАТИЙ, ВЕТЕРАН АТО, УЧАСНИК БОЙОВИХ ДІЙ

Я хочу відкрити десять тисяч таких павільйончиків і щоб працювали такі ж ветерани. Щоб він не сидів дома, “у мене все погано у мене немає ніг”. Повинна бути мета якась.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На сесії Черкаської міськради розглянуть питання про об’єднання двох шкіл

На сесії Черкаської міської ради, яка відбудеться 11 липня, винесуть питання про приєднання НВО № 36 ім. Героїв-прикордонників до...

Як допомогти людині, яка перегрілася – поради черкаської лікарки (ВІДЕО)

Температура в Черкаській області цього літа сягає 37 градусів. Потужне сонячне тепло може бути небезпечним, застерігають фахівці. Передає власний...

Цікаве:

Як допомогти людині, яка перегрілася – поради черкаської лікарки (ВІДЕО)

Температура в Черкаській області цього літа сягає 37 градусів....

Історія суші: як це японське блюдо стало таким популярним в Києві?

Стисло феномен популярності японської кухні (зокрема суші) можна пояснити...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x