НовиниНетверезі водії влаштували рекордну кількість ДТП на Черкащині

Нетверезі водії влаштували рекордну кількість ДТП на Черкащині

-

- Advertisment -

Небезпечні маневри, випивка та перевищення швидкості. Саме ці фактори найчастіше стають причиною дорожніх аварій на Черкащині. Підбити підсумки року про пригоди на дорогах та порівняти їх із ситуацією за останні 5 років допомогли vikka.ua у відділі управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Черкаській області.

Найбільше пригод на Черкащині з початку року сталося через порушення правил маневрування (784). За 5 років їхня кількість зросла майже удвічі (у 2010 році – 394). За словами інспекторів, це пов’язано зокрема зі збільшенням транспортної завантаженості доріг.

Водночас, у порівнянні з 2010 роком, майже у 1,5 разу зменшилась кількість ДТП через перевищення швидкості (644) та у сім разів (378) збільшилось пригод через керування транспортним засобом у нетверезому стані. З них 106 пригод із потерпілими, внаслідок яких 13 осіб загинуло та 135 було травмовано.

Наступними "лідерами" за кількістю стали аварії через недодержання дистанції (350 проти 230 у 2010 році) та порушення правил проїзду перехресть (233 проти 133 у 2010 році).

Пішоходи, хоч і не є основною причиною дорожніх аварій, та іноді теж нехтують своєю безпекою. Цьогоріч в області з їхньої вини сталося 1,41% від усіх ДТП – 44 пригоди, внаслідок яких 31 особа була травмована та 9 – загинуло. Майже удвічі більше таких аварій було зафіксовано у 2012 році (86).

Маршрутки і рейсові автобуси цьогоріч неодноразово втрапляли в об’ктиви відеокамер із численними порушеннями правил. Лише цьогоріч із вини водіїв ліцензованих транспортних засобів сталася 81 пригода, в яких 5 осіб загинуло та 27 травмовано.

У цілому за останні 5 років кількість ДТП у Черкасах зменшилась практично удвічі – з 2413 пригод у 2010 році до 1126 у 2015-му (по області – з 4394 до 3128).

Міф про те, що найбільше аварій трапляється саме в зимовий період, у поліції з легкістю розвіюють, адже сезонність – лише один з факторів, який не лише ускладнює умови дорожнього руху, а й навпаки – робить його учасників більш уважними та обачливими. Так, з початку року найбільше аварій сталося якраз у жовтні – 372 пригоди, в яких 115 осіб було травмовано та 24 загинуло. А на другому й третьому місцях – спекотні серпень та липень із 352-ма та 325-ма пригодами відповідно.

Найнебезпечнішими днями тижня за кількістю ДТП виявились четвер і п’ятниця. По-перше, у будні дороги найбільш навантажені, особливо у місті. По-друге, наприкінці робочого тижня збільшується кількість комерційних, транспортних перевезень, а в післяробочий час п’ятниці автовласники частіше здійснюють заміські поїздки на вихідні. Так, з початку року по п’ятницях трапилося 530 дорожньо-транспортних пригод, а по четвергах – 471.

Найвища небезпека на дорогах, судячи зі статистики за 2015 рік, о 12-й ночі (245 ДТП з початку року), у ранішні та вечірні години-пік (о дев’ятій ранку – 190 пригод, о п’ятій вечора – 196) та з 10-ї ранку до півдня – в час інтенсивного транспортного руху (від 197 до 208 ДТП). Нічний період найнебезпечніший для водіїв, які здійснюють далекі поїздки. В такому разі, щоб уберегти себе та інших від неприємностей, полісмени радять робити зупинки для відпочинку та не сідати стомленим за кермо.

На жаль, винуватцями аварій стають не лише учасники дорожнього руху, а й самі дороги. Так, з початку року порушення правил утримання автодоріг та вулиць спричинило 18 аварій, у яких четверо людей загинуло та троє – отримали травми.

Будьте уважні на дорогах!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нічні тривоги на Черкащині: збито 14 ворожих БпЛА

Черкаська область провела ніч під тривогами через ворожі безпілотники, які рухалися з різних напрямків та змінювали маршрути. Про це...

Дві сім’ї з Канева отримають матеріальну допомогу після пожежі

У Каневі двом сім’ям, які постраждали внаслідок пожежі, виділили 120 тисяч гривень матеріальної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Канівської...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x