НовиниЧеркасиНа Замковому узвозі розпочали реконструкцію будинку: що кажуть активісти...

На Замковому узвозі розпочали реконструкцію будинку: що кажуть активісти і забудовник (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

На Замковий узвіз знову приїхали робітники. Розбирали дах будинку під номером 1. Відповідне відео стривожило користувачів соцмереж, адже будинок має давню історію й особливу архітектуру. Ситуацію з’ясовував власний кореспондент ВІККА.

На місце прибув Денис Гайда. Каже, запитав у працівників дозвільні документи, які йому не показали. Тому викликав поліцію. Хлопець вважає: надбудова третього поверху зіпсує архітектурну цінність будинку та обмежить оглядовість із пагорба.

ДЕНИС ГАЙДА, ЧЕРКАСЕЦЬ, АКТИВІСТ

Будемо виходити на міністерство культури на управління охорони культурної спадщини і дізнаватися, чи знають вони щось про це. Тому що це справді пам’ятка архітектури. Одне діло якби це була реставрація, а тут це реконструкція, це надбудова третього поверху.

Археологиня Віра Нерода із 76-го року досліджує історію Черкас та області. Каже, саме тут розташовані містоутворювальні пам’ятки. Жінка переконана, що житлової забудови тут бути не повинно.

ВІРА НЕРОДА, АРХЕОЛОГИНЯ

У 90-му році у Черкасах була затверджена міською радою заповідна територія «Черкаські берегові схили». Необхідність створення такої території була продиктована тим, що саме тут було величезне скупчення археологічних пам’яток, архітектурних пам’яток і ще не тронуті берегові схили.

Як повідомила пресслужба обласного управління поліції, наразі Черкаське райуправління з’ясовує повні обставини за фактом звернення. Забудовник же пояснює: двоповерхівка, знана у місті як будинок з грифонами, в аварійному стані вже років 30. І зруйнуватися може вже в найближчі роки. Тому ремонт тут необхідний вже зараз.

Казарян

АНДРАНІК КАЗАРЯН, ЗАСНОВНИК БУДВЕЛЬНОЇ КОМПАНІЇ «НАДІЯ»

Рік – і вона може зруйнуватися. Тому було прийнято рішення звернутися до місцевих органів, отримати дозвіл. Якщо ми не закриємо дах, не закриємо вікна, ми можемо навесні цієї будівлі просто не застати. Весною ми його можемо не побачимо, воно просто упаде.

Стіни будівлі розходяться, тому планують насамперед зробити стяжку та посилення фундаменту, якого за словами забудовника, практично немає. Мешканці зараз забезпечені тимчасовим житлом, і вже після реконструкції зможуть повернутися до власних квартир.

Замковий

Забудовник також зазначає: підприємство потерпає через постійні перевірки з боку правоохоронних органів, які супроводжуються зупинкою робіт. Адже закупівлі матеріалів доводиться скасовувати, а людей переводити на інші об’єкти або звільняти.

АНДРАНІК КАЗАРЯН, ЗАСНОВНИК БУДВЕЛЬНОЇ КОМПАНІЇ «НАДІЯ»

Суд може зупинити будь-які види робіт. Ми звісно законослухняні громадяни, зупинимо це будівництво. І завтра-післязавтра ця будівля упаде. І хто буде в цьому винен?

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Побив до смерті: жителя Черкас судитимуть за бійку

Повідомлено про підозру жителю м. Черкаси, який завдав тілесні ушкодження знайомому, від яких останній помер. Повідомляє Черкаська обласна прокуратура. Повідомлено...

Черкаська поліція розшукує водія, який збив людину і втік

У Черкасах поліцейські розшукують водія, який збив пішохода і втік з місця ДТП. Про це пише Поліція Черкащини. Сьогодні вранці...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x