НовиниНа виборчому окрузі № 198 намагались знищити виборчі бюлетені

На виборчому окрузі № 198 намагались знищити виборчі бюлетені

-

- Advertisment -

Кандидат у народні депутати України по виборчому округу №198 Сергій Рудик заявляє про чергову спробу зриву виборів на окрузі, спровоковану його суперником Віктором Тимошенком.

"Упродовж останнього тижня кандидат у народні депутати Віктор Тимошенко за сприяння члена ЦВК Тетяни Лукаш реалізовують сценарій зриву виборів по в.о. №198. Після невдалих спроб перерахунку голосів на окремих дільницях, який підтвердив мою перемогу, за їх сприяння впродовж 4-5 листопада було проведено заміну 10 із 18 членів окружної виборчої комісії, які намагалися виконувати доручення Центрвиборчкому. Натомість члени ОВК, які впродовж останнього тижня бойкотували роботу комісії, залишилися виконувати свої обов’язки", – пише Рудик у своїй заяві.

За словами кандидата у нардепи, у ніч з 5 на 6 листопада новопризначені члени ОВК намагалися захопити приміщення Смілянської РДА, де зберігаються виборчі бюлетені 198 виборчого округу.

"Мета такого "нічного рейду" ОВК може бути лише одна – умисне пошкодження протоколів та виборчої документації, що може дати підстави для неможливості встановлення результатів виявлення виборців", – заявляє Рудик.

5 листопада апеляційний суд відмовив визнавати сфальшовані протоколи по двох округах (їх результати відрізняються від протоколів, переданих до ЦВК) і зобов’язав ОВК перерахувати бюлетені по цих дільницях. У результаті перерахунку, це не лише підтвердило результати голосування, але й додало Сергію Рудику голосів.

"Вчора технічний кандидат Віктора Тимошенка Дмитро Чубін звернувся до Черкаського окружного адміністративного суду, щоб оскаржити результати голосування на більше, ніж 20 дільницях, що є грубим порушенням норми закону про вибори щодо строків оскарження дій ОВК", – йдеться у повідомленні.

За словами нардепа Ігоря Мірошніченка, йому ніяк не вдається дізнатися про перспективи задоволення цього позову. Голова суду і його заступник зникли з робочого місця.

Сергій Рудик звернувся до представників ЗМІ, міжнародних спостерігачів, КВУ, Опори з проханням прийти сьогодні о 14.00 до приміщення Смілянської РДА на мирну акцію на захист результатів волевиявлення громадян по в.о.№198.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські спортсмени здобули першість на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO

З 12 по 15 вересня в Тернополі пройшов чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів. Про...

Як голосували депутати Верховної Ради від Черкащини за підвищення податків (РЕЗУЛЬТАТИ)

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за підвищення податків в Україні. Як голосували депутати від Черкащини, дізналися журналісти...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x