НовиниЧеркащинаНа Черкащині дві людини захворіли на гарячку Західного Нілу

На Черкащині дві людини захворіли на гарячку Західного Нілу

-

- Advertisment -

У Черкаській області зафіксовано ще два випадки захворювання на гарячку Західного Нілу. Про це повідомляє Черкаський обласний КЦПХ.

За інформацією Смілянської міської лікарні, 23 вересня зареєстровано два випадки захворювання на гарячку Західного Нілу.

Хворі – чоловік 60 років, який проживає в місті Сміла, та жінка 48 років, яка проживає в селі Залевки Степанківської громади.

Захворювання діагностували за результатами лабораторних досліджень.

Усього в області цього року (серпень-вересень) зареєстровано чотири випадки захворювань на гарячку Західного Нілу в Черкаському та Уманському районах.

Фахівцями Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб проведено епідеміологічне розслідування випадків цього захворювання та ентомологічне обстеження осередків.

Довідково: Геморагічна гарячка Західного Нілу – це небезпечна вірусна хвороба, що передається через укуси комарів. У тяжких випадках супроводжується гарячкою, запаленням мозкових оболонок і речовини головного мозку, лімфаденопатією, ураженням слизових оболонок, екзантемою. Має літньо-осінню сезонність, частіше нею хворіють сільські жителі, а також любителі полювання, звідки ще одна назва – «качина лихоманка».

Симптоми гарячки Західного Нілу

У більшості людей інфекція протікає безсимптомно, проте у 20% хворих розвивається грипоподібне захворювання, що характеризується різким підвищенням температури, головним болем, болем у горлі, м’язах, суглобах і спині, слабкістю, нудотою і діареєю. Можуть бути також висипання на тілі, збільшення печінки та селезінки, ураження нервової системи — менінгіт, енцефаліт, ознаки ураження головного мозку.

Профілактика гарячки Західного Нілу

Щоб уберегтися від вірусного захворювання, в ендемічних регіонах проводять комплексні заходи, спрямовані на зниження чисельності комарів (осушення боліт тощо).

Для індивідуальної профілактики застосовують захисний одяг, сітки на вікнах, репеленти. Специфічного лікування хвороби не існує. Вакцина для запобігання захворюванню людей не розроблена.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський виконком ухвалив Програму створення безбар’єрного простору

У Черкасах мають затвердити Програму створення безбар’єрного простору міської територіальної громади на 2025-2027 роки. Відповідний проєкт рішення ухвалили на...

Рош га-Шана в Умані: поліція посилює заходи безпеки під час святкувань

На час святкування юдейського нового року Рош га-Шана в Умані поліція посилює контроль за безпекою. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x