НовиниНа Черкащині збільшать виробництво української форелі

На Черкащині збільшать виробництво української форелі

-

- Advertisment -

В Україні з’явиться Програма розвитку форелівництва. Її мета – у 5-річний строк збільшити виробництво української форелі до 10 тисяч тонн. За даними Української аквакультурної спілки сьогодні в Україні продукується до 1,5 тис тонн форелі на рік. Про це повідомили у прес-службі Держрибагентства України.

Над розробкою програми у липні 2016 р. розпочне роботу спеціально створена робоча група. Очолить її Віце-президент Української аквакультурної спільноти Олег Божик.

"У 2015 році в Україну було імпортовано 3,6 тис тонн форелі з Норвегії, Данії, Чилі. Природні умови України, а саме наявність джерел з температурою води близько 10°C, яких багато на території Західної України, Черкаської, Чернігівської, Харківської областей дозволяють збільшити виробництво форелі в рази. Крім того, форель має одну з найвищих рибопродуктивностей на одиницю площі в порівнянні з іншими об’єктами вирощування. Наприклад, з 1 га водного плеса ми отримаємо лише 1,5 тонни коропа і 500 тонн форелі", – зазначив Олег Божик.

За його словами, наразі існує багато чинників, що стримують розвиток форелівництва в Україні, зокрема, і законодавство. Мета робочої групи – об’єднати зусилля експертів та держави і спростити умови роботи для вітчизняного форелевого фермера.

"Збільшення обсягів аквакультури, фермерської риби над промисловим виловом – загальносвітовий тренд. Форель має потенціал до того, щоб стати драйвером української аквакультури. Гарним прикладом є сусідня Польща, яка за 25 років розвинула виробництво форелі із 140 тонн на рік до 14 тис. тонн і сьогодні повністю забезпечує свій внутрішній ринок. Зі свого боку Держрибагентство максимально сприятиме усім ініціативам, пов’язаним із розвитком аква- та марикультури в Україні", – повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Як повідомляв сайт vikka, до дня рибалки черкащани поділилися секретами своєї професії.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують МАФи (ФОТО)

За два тижні у Черкасах демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук розповів...

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x