НовиниНа Черкащині запрацювала "Екологічна варта"

На Черкащині запрацювала "Екологічна варта"

-

- Advertisment -

Днями у селі Виграїв Корсунь-Шевченківського району відбулася презентація єдиного в Україні інформаційно-просвітницького центру "Екологічна варта", повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Центр відкрито за сприяння громадської організації Всеукраїнська Екологічна Ліга та Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації.

Участь в урочистостях взяли представники Всеукраїнської екологічної ліги, керівний склад Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації та районної ради, управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації, Державної екологічної інспекції в області, представники Корсунь-Шевченківської екологічної організації ВЕЛ.

Метою діяльності Центру є інформаційна діяльність з охорони навколишнього природного середовища, розвиток екологічної просвіти та виховання підростаючого покоління з метою сталого розвитку, впровадження практичних заходів щодо невиснажливого господарювання, навчання представників місцевої влади і громад з питань підготовки та впровадження інноваційних проектів тощо.

Робота центру є цілорічною: під час навчального року функціонуватимуть школи вихідного дня; на період канікул Центр діятиме як табір для дітей.

Інформаційно-просвітницький центр "Екологічна варта" приймав на відпочинок на період осінніх канікул дітей пільгових категорій.

Програма перебування дітей в Центрі досить насичена та цікава і поєднує відпочинок з навчально-виховною діяльністю, екскурсійну, творчу та практичну роботу у напрямку збереження довкілля. Просвітницька діяльність в Центрі проводиться з використанням сучасних технологій.

З метою проведення практичної природоохоронної роботи на території Центру створені та функціонують дослідні ділянки для ведення органічного землеробства, вирощування червонокнижних рослин, зокрема підсніжника.

Як повідомляв сайт vikka.ua, вулиці та зелені зони Черкас планують прибирати за третину мільярда.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Депутати Черкаської обласної ради призначили трьох керівників комунальних закладів

Під час пленарного засідання обласні обранці ухвалили рішення про призначення трьох керівників комунальних закладів. Так, Олена Левченко знову очолила Черкаський...

Жатка наїхала на пішохода: поліція Умані розслідує кримінальне провадження

Автопригода сталася 20 вересня у селі Червоний Кут Уманського району. У ній загинула 72-річна жінка пішохід. Про це повідомили...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x