НовиниНа Черкащині діє 14 підприємств, які утилізовують ртутні лампи

На Черкащині діє 14 підприємств, які утилізовують ртутні лампи

-

- Advertisment -

У Черкаській області діють 14 підприємств, що мають ліцензію на утилізацію люмінісцентних ламп. В обласному центрі діють спеціальні пункти збору таких ламп, розроблено спеціальний графік їхньої роботи у різних мікрорайонах міста. Про це УНН-Центр розповів в. о. начальника Державної екологічної інспекції в Черкаській області Сергій Поліщук.

"Питання утилізації ламп, що містять ртуть, ми вирішили іншим чином: начальником відділу екології Володимиром Гусаченко розроблено графік роботи спеціальних приймальних пунктів, він опублікований на сайті міської ради. А в області діють 14 підприємств, що утилізують ці лампи. Ми контролюємо їхню роботу: де вони беруть сировину, як переміщають, куди дівають тощо. Міністерство серйозно слідкує за цим. У нас була подібна НП з такими відходами – ціле звалище таких люмінісцентних ламп було виявлено під Чигирином. Його ми вже ліквідували. Тож прикрий досвід у нас є. Але найбільша відповідальність все-таки лежить на керівниках підприємств, що виробляють небезпечні відходи, та на органах місцевої влади, адже досвід Черкас показує, що все можна вирішити – було б бажання", – розповів Сергій Поліщук.

Згідно з графіком, опублікованим міською радою, у наближчі дні лампи збратимуть: 19 травня – по вул. Чорновола, за перехрестям з просп. Хіміків, біля кафе, 21 травня — на перехресті Чорновола- Молоткова (стоянка РДА), 23 травня– по вул Дахнівській біля магазину "Сосняк", 25 травня – по вул. Громова, 3, біля магазину. Графік розроблено до кінця року. Пункти прийому діють з 7.00 до 19.00 з перервою з 12.00 до 16.00 години.

Як повідомляв сайт vikka.ua, уманчанам нікуди діти небезпечні відходи.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині в аварії загинув водій мопеда

На Золотоніщині в результаті аварії загинув водій мопеда – відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє Поліція Черкащини. Автопригода сталася 20...

На Черкащині родина депутата викупила будівлю колишньої сільради

На Черкащині підприємство, до якого має відношення родина депутат Черкаської обласної ради Ігоря Новицького, придбало будівлю колишньої сільради в...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x