НовиниМОН проігнорував колектив ЧДТУ: "Наступного разу тут будуть тисячі...

МОН проігнорував колектив ЧДТУ: "Наступного разу тут будуть тисячі студентів!"

-

- Advertisment -

Близько 50-ти викладачів та студентів Черкаського державного технологічного університету зібралися біля Міністерства освіти у вівторок, 9 червня. Про це пише видання "Обозреватель".

Це не перший візит "технарів" у Київ. 19 травня вони вже намагалися зустрітися з міністром Сергієм Квітом, щоб відстояти самостійність свого навчального закладу, який хотіли об'єднати з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького .

Тоді їм сказали, що міністр не міг приділити професорам, які приїхали за 200 км, кілька хвилин, оскільки у нього був не прийомний день.

"Нам сказали, що міністр приймає кожен другий вівторок парного місяця. Ми записалися на прийом, другий вівторок парного місяця якраз сьогодні, ось ми і приїхали. Але секретар повідомила нам, що, виявляється, прийомним днем був понеділок", – розповіла "Обозревателю" глава університетської профспілки Наталія Гончарова.

Прийшовши о 10:00 до стін МОН та отримавши відмову в аудієнції у міністра, черкащани не втрачали надію поспілкуватися з кимось із його заступників. Тим паче, що питання об'єднання університетів вдалося зняти – завдяки активності студентів ЧДТУ, які провели мітинг під Черкаської обладміністрацією та дали чиновникам зрозуміти, що не згодні на поглинання єдиного технічного вишу регіону колишнім педуніверситетом.

"Розправитися" з ЧДТУ, на думку черкащан, вирішили іншим способом – зі скандалом зняти його ректора Тамару Качалу. Ще й напередодні випускних іспитів та вступної кампанії, що автоматично створить передумову для зміни управління ВНЗ або передачі його під управління іншого навчального закладу. До слова, за рік роботи Качали, незважаючи на заборону, університет перевіряли чотири рази: тричі – міністерство, і один раз – КРУ.

До того ж, 5 червня міністр освіти з трибуни Верховної Ради заявив про наявність семи кримінальних проваджень щодо ректора ЧДТУ, і тепер викладачі та студенти ВНЗ намагаються захистити свого керівника, якій всього за рік роботи вдалося налагодити побут і поліпшити навчальний процес.

Начальник юридичного департаменту університету Володимир Дубінін, розуміючи серйозність та іміджеві наслідки подібних заяв міністра з трибуни парламенту, вирішив перевірити достовірність такої інформації на офіційному рівні. У відповідь на свій запит отримав чітку відповідь про те, що жодного кримінального провадження щодо Качали розпочато не було.

"Це нонсенс. Якщо у керівника такі помічники, які йому готують недостовірну інформацію, від них треба позбавлятися, нехай займаються іншою роботою", – вважає Дубінін.

Тому черкащани й приїхали на прийом до міністра, щоб показати йому довідку про відсутність кримінальних проваджень і відстояти честь ректора і самостійність університету. До складу групи увійшли студенти і професори – сподівалися, що це спростить доступ до міністра.

"Після того, як ми не змогли зустрітися з міністром, нам заявили про те, що кадровими питаннями в міністерстві займається його перший заступник Інна Совсун. "Як Інна Романівна скаже, таке рішення кадрового питання і схвалить міністр", – запевнили нас. Близько 11 годин ми прийшли в її приймальню, де нам сказали, що вона – на засіданні Кабміну, і прийме нас у другій половині дня. Вона пройшла повз нас до свого кабінету близько 15:30, і нам повідомили, що вона прийме нас через кілька хвилин. Через 40 хвилин я не витримала і пішла уточнити, коли ж пройде "кілька хвилин", мені відповіли: "ще хвилинку". Ще через 20 хвилин до нас вийшли і повідомили, що Інна Романівна не зможе нас прийняти, тому що її немає, хоча з дверей кабінету вона не виходила", – розповіла Лілія, студентка ЧДТУ, що приїхала на мітинг.

Зрештою черкащанам вдалося потрапити на прийом до заступника міністра Андрія Гевка.

Минулого разу, 19 травня, заступник міністра заявив делегації, що ініціатива об'єднання ЧДТУ та ЧНУ йде від місцевих органів влади, а не від МОН. Як з'ясувалося, ця інформація теж виявилася недостовірною, тому активісти привезли і вручили чиновнику звернення сесії Черкаської міськради до МОНу з проханням зберегти самостійність технічного університету, а також лист Черкаської міськадміністрації трудовому колективу ЧДТУ про непідтримку губернатором ідеї об'єднання двох університетів.

"Я зрозумів вашу позицію, але я цими питаннями не займаюся", – відповів їм Гевко в приймальні. У кабінет він представників ЧДТУ не пустив, пославшись на зайнятість, хоча запросив їх записатися на зустріч в його прийомні години.

Черкащани з Києва поїхали без відповіді, прийняти їх хоча б на кілька хвилин міністр не спромігся, а знайти "крайнього", відповідального за кадри, вони теж не змогли – їх кілька разів відправляли з однієї прийомної в іншу.

А тим часом публічну заяву міністра про кримінальні справи, яких насправді не існує, б'є по репутації ВНЗ та його ректора, і це всього за кілька тижнів до початку вступної кампанії.

"Наступного разу під стіни МОНу приїде вже кілька тисяч студентів, ми будемо боротися за Тамару Миколаївну (Качалу – ред.) До кінця. А ви ж знаєте, що обидва майдани починалися зі студентів", – обіцяв прибув на мітинг член студради ЧДТУ Іван.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Жителька Золотоніського району вкрала гроші та витратила їх на азартні ігри

Жительці Золотоніського району висунули підозру у незаконному заволодінні чужим майном із використанням електронних систем та вчиненні ряду інших правопорушень....

На Уманщині попрощаються із загиблим воїном

Громада Уманщини попрощається із військовослужбовцем Сергієм Дзюбенком, який загинув, захищаючи Україну. Про це повідомили в пресслужбі Уманської міської ради. Захисник...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x