НовиниЧеркащинаМіжнародний фестиваль зі скандинавської ходьби на Катеринопільщині зібрав прихильників...

Міжнародний фестиваль зі скандинавської ходьби на Катеринопільщині зібрав прихильників здорового способу життя (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Міжнародний фестиваль зі скандинавської ходьби на Катеринопільщині зібрав любителів здорового способу життя, ветеранів та артистів. Про це повідомляє власний кореспондент ВІККА.

На дистанції понад 300 учасників. Першим прийшов до фінішу Олександр Коротич. Говорить, скандинавська ходьба для нього, як спосіб життя.

ОЛЕКСАНДР КОРОТИЧ, УЧАСНИК ФЕСТИВАЛЮ СКАНДИНАВСЬКОЇ ХОДЬБИ
Це спосіб життя, бо я інвалід 2 групи. В спорті я 55 років, а на ходьбу прийшов за станом здоров’я, бо ходьбу ще ні один лікар не заборонив. При любій хворобі вам лікар скаже ходіть, ходіть і ходіть. От я і ходжу, тільки фанатично, а треба повільніше.

Спортфест вже вдруге збирає любителів скандинавської ходьби в Катеринополі. Місце обрали не просто так, розповідає Олександр Воскобойнік.

ОЛЕКСАНДР ВОСКОБОЙНІК, ДИРЕКТОР ТОВ «НВФ «УРОЖАЙ»
Тут започаткована скандинавська ходьба у нас на Черкащині, де я маю до цього якесь відношення. Тут є жіночий клуб «Горлиця», вони започаткували скандинавську ходьбу. Тому ми до них приїжджаємо традиційно, бо ми їх любимо, поважаємо і бачимо як вони стають гарніше, з кожним нашим приїздом тільки гарніше і гарніше.

Серед учасників – Ганна Іванівна. Вона вже 6 років крокує по-скандинавськи. Долучила і свого чоловіка.

ГАННА СВИДЕНКО, УЧАСНИЦЯ ФЕСТИВАЛЮ СКАНДИНАВСЬКОЇ ХОДЬБИ
Я його спонукала і так підтримуємо один одного і стараємося кожного дня без вихідних, в будь-яку погоду і пору року. Півтори години ми займаємося, спочатку скандинавською ходьбою хвилин 50, а потім ще на тренажерах.

Для новачків – майстер клас від президента Української федерації скандинавської ходьби.

ІГОР ЄФІМЕНКО, ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ СКАНДИНАВСЬКОЇ ХОДЬБИ
Коли починалося заняття, я бачив їх очі, такі сумні. А через годину тренувань розминки, розтяжки, якісь вправи, я бачив, що люди починали посміхатися. Я собі сказав, це треба, дійсно треба.

До фестивалю доєдналися й ветерани війни. Роман Курченко розповідає, що такий вид спорту чудовий засіб фізичного відновлення та соціальної адаптації.

РОМАН КУЧЕРЕНКО, ВЕТЕРАН
Я зрозумів, що це не результат, а перш за все це адаптація до цивільного життя, це оздоровлення, спілкування з ветеранами, психологічне розвантаження.

На спортивному святі виступили художні колективи Катеринопільської громади, оркестр прикордонників та гурт Крутий заміс. Серед учасників розіграли скандинавські палиці, футболки, кепки, книги та один електроскутер. Захід був благодійний: усі виручені кошти спрямували на багі для 93 бригади Холодний Яр.

Анна Білик, Геннадій Ємельянов, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах демонтують дитячий майданчик, щоб поставити новий

КП «Дирекція парків» має намір списати аварійний дитячий майданчик, який розташований у центрі міста в сквері «Юність».  Рішення про...

У середмісті Черкас не розминулися чотири автівки

Сьогодні у місті Черкаси сталася дорожньо-транспортна пригода на перехресті вулиць Надпільна та Пастерівська. Повідомляє Патрульна поліція Черкаської області.  Автопригода сталася...

Цікаве:

Історія суші: як це японське блюдо стало таким популярним в Києві?

Стисло феномен популярності японської кухні (зокрема суші) можна пояснити...

Автомобіль в кредит: як вигідно придбати транспортний засіб на вигідних умовах

Дізнайтеся про вигоди придбання авто в кредит, основні умови...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x