НовиниМітинг проти Лютого: між поліцією та активістами виникла сутичка...

Мітинг проти Лютого: між поліцією та активістами виникла сутичка (ФОТО)

-

- Advertisment -

Ялинка, шини і плакати: такий "сюрприз" влаштували поліцейським вранці понеділка, 26 грудня активісти. Під стінами управління Нацполіції вони мітингували проти призначення начальником ГУ НП області Валерія Лютого. Нагадаємо, 24 грудня його офіційно представив у Черкасах перший заступник начальника Нацполіції Вадим Троян.

"Лютий – троянський кінь", "Всіх на йолку", "АвакOFF" – такі плакати розвішали учасники акції на стінах будівлі. А перед входом розмістили ялинку із шинами – як символ Майдану.

"Ситуація гаряча і дуже непроста. Люди незадоволені призначенням Лютого. Це питання треба вирішувати в політичній площині", – прокоментував акцію голова обласного осередку ЦК "Азов" Дмитро Кухарчук.

На запитання, чи узгоджував Вадим Троян призначення Валерію Лютого з кимось із активістів, відповів: "особисто дуже добре знаю Трояна, але зі мною він на цю тему не спілкувався".

До мітингувальників під крики "Ганьба" вийшов Валерій Лютий. Щодо свого призначення сказав лише, що таким було рішення вищого керівництва. Після цього активісти намагалися прорватися до будівлі управління, однак поліцейські перекрили вхід.

В той же час депутати облради від "Свободи" Сергій Воронов і Юрій Ботнар намагалися пройти як депутати на позачерговий прийом до начальника ГУ НП. Заступник начальника ГУ НП Віктор Іванько спершу відмовив та попросив пройти до громадської приймальні. Після цього мітингувальники зчинили штурханину з поліцейськими та витягли на вулицю кількох співробітників. Під час сутички в одного із правоохоронців зірвали і кинули в сторону шапку. Після чергових спроб прорватися в будівлю обох депутатів-свободівців таки пропустили всередину.

Згодом Юрій Ботнар розповів про результати переговорів з Валерієм Лютим. Він разом з Сергієм Вороновим передали вимоги активістів про відставку Лютого. Той у свою чергу пообіцяв передати їхні вимоги керівництву МВС, однак буде й надалі виконувати свої обов’язки.

"Думаю, ще будуть акції, які зможуть донести до центральної влади думку, що вони мають спілкуватися з громадськістю. У них є наочний приклад попереднього керівництва держави, яке не дослухалося до громади", – заявила учасниця акції Наталія Вернидуб.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські активісти їздили в Київ, аби обговорити з Деканоідзе призначення Лютого.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Звенигородщині лисиця покусала дитину

У Звенигородському районі лисиця покусала дев'ятирічну дитину. Потерпілій проводять щеплення проти сказу. Про це повідомляє Черкаський ОКЦПХ. У селі Поташ...

У Черкасах запрацював центр рекрутингу української армії

У приміщенні міської ради розпочав роботу перший у Черкасах центр рекрутингу української армії. Це місце, де кожен охочий може...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x