НовиниМінімальна легалізація зарплати збільшить доходи бюджетів у понад 90...

Мінімальна легалізація зарплати збільшить доходи бюджетів у понад 90 млн грн за рік – експерт

-

- Advertisment -

Близько 60 тис. черкащан не отримують офіційних доходів. Про це заявив в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Черкаській області Володимир Коломієць з посиланням на статистичні показники контролюючих органів.

За його словами, в разі отримання такими працівниками хоча б мінімальної легальної зарплати, доходи бюджетів області зросли б не менш, ніж на 90 млн гривень за рік.

Як розповів Коломієць, найбільш зухвале ставлення до використання найманої праці – у аграрному секторі. Сьогодні у сільськогосподарській галузі задіяно (з урахуванням  адміністративного корпусу) 33 тис. осіб, середня заробітна плата яких становить 2328 грн. Це на 203 грн. менше відповідного середньообласного показника (2531 грн). І це при тому, що лише для обробітку сільськогосподарських угідь – 1450 тис. га, необхідно 36,5 тис. робітників. Тож за підрахунками ГУ Міндоходів у Черкаській області, майже 7 тис. громадян  отримують "сіру" заробітну плату.

Він також поінформував, що з початку весняно-польових робіт працівники органів доходів і зборів Черкаської області встановили 834 випадки неоформлених трудівників. Так, 91 "трудового нелегала" виявлено в Уманському, 72 – в Золотоніському, 70 – у Тальнівському, 57 – у Канівському районах області.

Коломієць наголосив, що для подолання таких явищ у сільському господарстві на території області триває операція "Урожай-2014". Захід проводиться за підтримки голови ОДА Юрія Ткаченка. Спеціальні робочі групи встановлюють реальну кількість працівників, задіяних у сільгоспроботах, та їхню реальну заробітну плату, фактичне використання сільгоспугідь. Захід спрямований на підтримку розвитку сільськогосподарського сектору, забезпечення дотримання норм законодавства усіма підприємствами – аграріями і соціальний захист людей, які працюють у цьому секторі економіки регіону.

– Спільними діями ми зможемо дати додатково близько 20 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 48 млн грн зборів до фондів соціального страхування, – підкреслив Коломієць.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські правоохоронці провели рейд Черкасами: перевіряли громадян і заклади

Черкаські поліцейські провели комплексне відпрацювання Черкас. Поліцейські провели спільне патрулювання до якого залучили Управління патрульної поліції, представників громадських формувань,...

На Черкащині з’являться завод і цех із переробки картоплі

У Черкаській області побудують завод із переробки картоплі на пластівці. Створює виробництво овочевий підрозділ насіннєвої компанії «Маїс», підприємство «Філд...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x