НовиниМер Черкас взяв у помічники однопартійця, який влаштовував під...

Мер Черкас взяв у помічники однопартійця, який влаштовував під ТВК штурханину і має "нулі" в декларації

-

- Advertisment -

Екс-депутат районної ради від "Батьківщини", заступник голови міської ТВК Олександр Яценко став черговим помічником міського голови Черкас. Відповідні документи і декларація викладені на сайті Черкаської міської ради.

Чим займатиметься Олександр Яценко, якими питаннями опікуватиметься, у якій сфері радитиме чи допомагатиме міському голові – поки що не відомо. Нагадаємо, що також радниками Анатолія Бондаренка вже є депутат-порошенківець Олександр Радуцький та екс-нардеп Віталій Іляшенко, котрий під час останніх виборів був керівником виборчого штабу Бондаренка.

Олександр Яценко потрапляв у поле зору місцевих ЗМІ кілька разів.

Бійка під ТВК

13 жовтня 2015 року під час місцевих виборів під міською ТВК, яка розташовувалася в будівлі мерії, сталася штурханина, в результаті якої постраждали два кандидати від Партії вільних демократів – Леся Валяєва і Юрій Ястребов.

Того дня під кабінетами, де проводила засідання ТВК, зібралися "Вільні демократи". В цей час до приміщення увійшли Олександр Яценко та місцевий бізнесмен Андрій Бородай. Вони намагалися пройти до приміщення комісії. Біля дверей кабінету сталася сутичка. У результаті постраждали кандидати від "Вільних демократів". Андрій Бородай та Олександр Яценко, не будучи суб’єктами виборчого процесу, вільно зайшли в приміщення комісії та мирно бесідували з головою ТВК Анатолієм Кошовим, призначеним туди за квотою "Опозиційного блоку". Нині пан Анатолій є помічником депутат міської ради від Блоку Петра Порошенка Олександра Радуцького.

На місце події були викликані правоохоронці. Тоді всіх вивели з приміщення ТВК. Згодом було порушене кримінальне провадження. Про результати розслідування так досі і не повідомлено, хоча минуло вже понад чотири місяці.

За тиждень Олександр Яценко, який всього кілька років тому був депутатом від "Батьківщини", уже став заступником голови міської ТВК від партії Тігіпка "Сильна Україна".

Поножовщина біля "Оскару"

Ця подія сталася 7 травня 2013 року. В барі "Оскар" зібралася бютівська верхівка – Олександр Яценко, Роман Діскант, Анатолій Бондаренко та ще кілька "батьківщинівців". Коли Олександр Яценко вийшов на "перекур", до нього підскочив чоловік, наніс удар ножем у груди і почав тікати. Як згодом з’ясувалося, поряд знаходилися працівники правоохоронних органів, які, використовуючи зброю і поранивши нападникові ногу, затримали його аж біля будівлі міськвиконкому.

Згодом правоохоронці надали офіційну версію подій: "Як з’ясувалось пізніше, 36-річний мешканець міста Черкаси, на ґрунті неприязних відносин завдав проникаюче ножове поранення грудної клітини своєму знайомому, якого вважав більш успішнішим та багатшим за себе. Свою жертву зловмисник певний час висліджував і тільки потім здійснив напад. З місця події експерти вилучили ряд речових доказів: ніж, сліди взуття та сліди пальців рук. Як розповів затриманий, він мав намір "поквитатися" ще з чотирма людьми, які за його словами, "заважали йому жити", – йдеться у сухому повідомленні ЦГЗ УМВС в Черкаській області.

Надалі опозиційні ЗМІ "розтрубили", що був скоєний напад на опозиціонера. І винна в цьому всьому чинна влада Партії регіонів. Водночас сайт "Про все", який тоді тяготив до екс-губернатора Черкащини Сергія Тулуба, заявив, що пан Яценко не такий вже опозиціонер, а в певних колах його навіть називали "Яцик":

Сам Олександр Яценко після цього випадку перебував в лікарні, а вже за два роки став заступником голови ТВК. Нині ж є помічником чинного мера.

Радник з нульовою декларацією

За декларацією, яку оприлюднили на сайті Черкаської міської ради, у Олександра Яценка жодної копійки доходу за 2015 рік. Він не мав ні зарплати, ні доходу. Однак члени його родини заробили понад 900 тис. грн. Подібна практика для "батьквщинівців" не нова. Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко також свого часу мав "нулі" у декларації.

Родина Олександра Яценка найбільше своїх доходів отримала від підприємницької діяльності і здачі в оренду нерухомого майна. У них у власності перебуває п’ять приміщень різної площі – від 20 до 120 м. кв.

У родини Яценка є автомобіль "Мазда" 2013 року випуску. Рахунків у банку, депозитів, акцій тощо – немає.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкаській міськраді 25 депутатів визначилися з помічниками.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура показала, куди прилетів російський шахед (ФОТО)

У  Черкасах внаслідок ворожої атаки БпЛА поранено людину та пошкоджено майно підприємства – розпочато розслідування. Про це інформують в...

Черкаська школа отримала нагороду “Волонтер України”

У Черкаську школу №19 завітали представники одного з підрозділів 118 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ та передали нагороду,...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x