НовиниМенше 5% українців хочуть повернення Януковича в крісло президента...

Менше 5% українців хочуть повернення Януковича в крісло президента – опитування

-

- Advertisment -

Рівень підтримки вищих державних органів влади у Центральному і Західному регіонах є вищим, ніж на Півдні і Сході країни. Про це свідчить опитування Центру Разумкова, що проводилося з 25 по 29 квітня 2014 року. Результати соціологічного дослідження опубліковані виданням "Українська правда".

Так, лише 4,9% громадян України хотіли б, щоб Віктор Янукович повернув собі пост президента. За підрахунками, 90,3% опитаних проти цього (це переважна більшість жителів усіх регіонів – від 97% на Заході, до 82% на Сході країни).

50,7% вважають чинним главою держави Олександра Турчинова, 5,6% – Януковича, 1,8% – обох одночасно, 37,2% – жодного з них. Водночас, згідно з дослідженням, дії нової влади не користуються беззаперечною підтримкою населення. 11,8% опитаних висловили повну підтримку діяльності в.о. президента Турчинова, 42,3% підтримують окремі його дії, 41,3% не підтримують його дії.

Діяльність прем’єр-міністра Яценюка повністю підтримують 17,3% респондентів, підтримують окремі його дії 39,0%, не підтримують – 38,6%. Діяльність уряду України повністю підтримують 6,4% респондентів, підтримують окремі дії 45,5%, не підтримують – 43,1%.

Діяльність Верховної Ради України повністю підтримують 4,2% респондентів, підтримують окремі дії 44,5%, не підтримують – 46,9%.

Порівняно з опитуванням, що було проведене наприкінці березня – на початку квітня цього року, знизилася частка тих, хто повністю підтримує діяльність Турчинова і Яценюка, за рахунок зростання частки тих, хто підтримує окремі дії цих політиків. Разом з тим, за цей період зросла частка тих, хто не підтримує діяльність Верховної Ради, Уряду, силових структур.

Рівень підтримки вищих державних органів влади та їх керівників у Західному і Центральному регіонах є вищим, ніж на Півдні і Сході країни. 50,9% респондентів вважають, що в результаті зміни влади ситуація в країні погіршилася, 22,6% – що вона не змінилася, лише 13,8% – що вона покращилася.

Особливо часто вказують на погіршення ситуації жителі Південного (64,7%) і Східного (73,9%) регіонів. У той же час лише 8,4% опитаних відповіли, що дії нової влади виправдали їх сподівання, ще 4,2% вважають, що дії нової влади виявилися кращими, ніж вони очікували.

Натомість очікування 12,8% респондентів нова влада не виправдала, ще 17,9% відповіли "я від нової влади нічого доброго не очікував(ла), так і сталося", а 15,4% – "я від нової влади нічого доброго не очікував(ла), але вона виявилася ще гіршою, ніж я думав(ла)". Близько третини респондентів (34,7%) вважають, що ще зарано давати оцінку діям нової влади.

Дослідники опитали 2012 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму, за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Забезпечувати порядок в Умані під час паломництва допомагає кінна поліція (ВІДЕО)

Вулиці Умані активно патрулюють поліцейські, особливу увагу приділяючи місцям, де збираються паломники. Про це повідомляє пресслужба поліції Черкаської області.  У...

Госпіталізували із ножовим пораненням: поліція розслідує напад на чоловіка у Черкасах

Відкрите кримінальне провадження за фактом отримання жителем Черкас тілесних ушкоджень у середмісті. Про це повідомляє Поліція Черкащини. Подію кваліфіковано як...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x