НовиниМедичним закладам міста дозволили купувати ліки на суму, що...

Медичним закладам міста дозволили купувати ліки на суму, що не перевищує 100 тисяч гривень

-

- Advertisment -

Для того, щоб покращити лікувальний процес у медзакладах Черкас, виконком вніс зміни до свого попереднього рішення від 23.04.2014  №427 "Про визначення генерального замовника, відповідального за організацію і проведення процедур закупівель за рамковими угодами". Про це повідомляє прес-служба міськради.

При обговоренні зазначеного питання міський голова Сергій Одарич поінформував, що суть проблеми полягає в тому, що при проведенні тендерів було зібрано всі закупівлі медичних препаратів разом.

– Відбулися тендери. Компанія зникла, а наші лікувальні заклади на сьогодні залишилися без ліків. Тому ми маємо внести зміни до попереднього рішення, вивести з переліку придбання ліків та найнеобхіднішого медичного обладнання, інших матеріалів, щоб медичні установи міста самі могли купувати їх. До того ж, виходячи із нинішніх складних умов, необхідно терміново сформувати запас медичних препаратів, і це – першочергове завдання,  – підкреслив Сергій Одарич.

Він також зауважив, що слід забезпечити контроль за тим, щоб медичні установи не купували ліки за завищеними цінами, тож дав доручення дослідити цінову пропозицію та оперативно надати відповідну інформацію медичним закладам.

Нагадаємо, що ще з травня 2014 року приватне акціонерне товариство "Альба Україна", яке виграло тендер із постачання медикаментів, припинило постачати лікарські засоби у медичні установи міста, що призвело до чисельних конфліктних ситуацій з різними пільговими категоріями населення, які вимагають у лікарів надавати безоплатну допомогу.

Депутат облради Любов Майборода повідомила про те, що в закладах охорони здоров`я склалась негативна тенденція щодо забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення: ліками, вакцинами, перев’язувальними матеріалами, реактивами, шприцями, системами переливання, медичним інструментарієм тощо. На думку лікарів, задля зняття соціальної напруги в місті,  доцільно вжити необхідних заходів із урахуванням Закону України "Про здійснення державних закупівель", придбання яких не перевищує 100,0 тисяч гривень.

Директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник поінформував членів виконкому про те, що на сьогодні головними лікарями всіх міських поліклінік укладено угоди з ЧОКП "Фармація" щодо забезпечення їх закладів ліками.

На засіданні міського виконавчого комітету було також повідомлено, що 2 дні тому оголошено тендер на закупівлю медичних товарів і послуг, вартість яких перевищує 100 тисяч гривень. Втім, для його проведення потрібен час.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Черкаси приїде “батько українського бестселера” Василь Шкляр

1 жовтня о 17:00 в Черкаській обласній універсальній бібліотеці імені Тараса Шевченка, що за адресою вул. Байди Вишневецького, 8,...

Робота у Черкасах: шукають вантажників, двірника та технолога

Національний лідер з виробництва безалкогольних напоїв «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» запрошує на роботу: - Вантажників - Водіїв навантажувача - Механіків виробничого обладнання - Технолога...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x