У Черкасах під час відкриття головної ялинки міста 17 грудня на черкащан чекатиме цілий чан збитню – старовинного слов’янського напою із медом та прянощами.
"Це один із найдавніших і найулюбленіших напоїв наших предків – саме тому ми ні хвилини не сумнівались, коли наш факультет запросили приготувати для черкащан напій на свято", – розповідає декан факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ Лариса Чепурда.
Збитень виготовлений на основі обліпихи та імбирю, з лимонами та апельсинами, збитий з медом та прянощами.
Нагадаємо, відкриття головної ялинки планується на 17 грудня.
Ялинку планують прикрасити новими новорічними гірляндами та світлодіодними іграшками. Тендер на їх придбання призначили на 15 грудня.
Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкаси можуть залишитися без унікальної дизайнерської новорічної ялинки.