НовиниКому належать Малі ГЕС Черкащини?

Кому належать Малі ГЕС Черкащини?

-

- Advertisment -

Мала гідроенергетика – один з найперспективніших видів генерації електроенергії для України.

Малі гідроелектростанції (МГЕС) почали будувати в Україні с початку ХХ століття. В середині століття їх було набудовано близько 1,5 тисяч. Але з введенням в дію потужних ТЕС та АЕС в середині 60-х років, будівництво МГЕС зупинилось. З часом майже всі вони прийшли в занепад були виведені з експлуатації.

МГЕС – один з видів так званої відновлювальної, або зеленої генерації. Такі станції виконують відразу декілька функцій. Вони генерують електроенергію, запобігають повіням, допомагають маневрувати потужністю в мережі – збільшувати її в піки споживання. Крім того, МГЕС можуть виконувати функції деривації – відводу води.

INSIDER дослідив, хто інвестував у Малі ГЕС та отримує підвищений тариф за згенеровану ними електроенергію.

Трьома МГЕС в Черкаській області керує київська компанія "Гідроресурс-К". Вона належить бізнесмену Олексію Д'якову, більш відомому, як співвласник бізнес-центру "Кубік-Центр" та елітного житла в столиці.

Як повідомляв український "Коммерсант" в 2011 році, Д'яков також інвестував у виготовлення дорогих вин. Разом з партнером Володимиром Присяжнюком йому належить винний завод ім. князя Трубецького в Херсонській області.

По чотири МГЕС у Віннецькій та Черкаській областях має "Подільська енергетична компанія", яка належить Олегу Жебському. Він є партнером екс-міністра Юрія Продана в ЦЗФ "Вуглегірська". В 2014 році Продан призначив Жебського керівником державної генеруючої компанії "Центренерго". Саме в цей час стався скандал щодо закупівлі африканського вугілля для цієї компанії.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські богатирі здобули 30 нагород на Кубку України з пауерліфтингу

У Києві відбувся Кубок України з пауерліфтингу та окремих вправ, який проводила федерація “Комітет пауерліфтингу України” (Ukrainian Powerlifting Committee...

На Черкащині дерусифікували автобусний маршрут (ФОТО)

На Черкащині провели дерусифікацію автобусного маршруту, який курсує між Черкасами та Багачево (колишнє Ватутіне). Так зміни відбулися завдяки втручанню...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x